ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЛИБИЈИ: Непознати МИГови-29 бранили војску генерала Хафтара!

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЛИБИЈИ: Непознати МИГови-29 бранили војску генерала Хафтара!

17 септембра 2021

Неколико удара ловаца МиГ-29 било је довољно да сломе снаге милитаната које су напале војску генерала Хафтара.



Вишенаменски ловци МиГ-29, који су се мистериозно појавили у наоружању либијске националне армије (ЛНА), поново су привукли пажњу.

Kако се испоставило, овог пута су борбени авиони, како се раније претпостављало, испоручени из Русије, успели да униште супериорне снаге терориста који су покушали да изведу контранапад против либијске националне армије.

Познато је да су милитанти напали Либију из суседног Чада, међутим, летелицама руске производње требало је само неколико минута да потпуно униште милитанте и њихову опрему.

Фотографије приказују једну од епизода напада ловаца МиГ-29 на терористе из Чада.

Захваљујући снажним ударима борбених авиона, главне непријатељске снаге су уништене, а остатак милитаната приморан да бежи. Kао резултат још једног таласа напада авијације Либијске националне армије, милитанти су поново озбиљно десетковани.

Раније су се мистериозни ловци МиГ-29 ратног ваздухопловства Либијске националне армије истакли у поразу надмоћних снага Турске и Владе Националног споразума.

Тада су мигови уништили колоне војне опреме, а успели су да потисну и Турске ПВО системе са уграђеним системима електронског ратовања када су их успешно уништили.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI



Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u