ШТА СЕ ТО ДЕШАВА: Званичник НАТО-а брани Србију од Американаца

ŠTA SE TO DEŠAVA: Zvaničnik NATO-a brani Srbiju od Amerikanaca

23 januara 2020

Srbija ima pravo na sopstveni izbor i ne postoji nikakva kontradikcija u tome što želi da ima dobre odnose i sa NATO i sa Rusijom, poručuje direktor za bezbednosnu politiku Alijanse Džejms Meki, odgovarajući na kritike američkog kongresmena Eliota Engela na račun NATO zbog navodno blagog i popustljivog odnosa prema Srbiji.

– Ne mogu da pričam u ime kongresmena Engela, ali mogu da pričam u ime NATO. Sa tačke gledišta NATO, ne postoji nikakva kontradikcija u tome što Srbija želi da ima dobre odnose sa Alijansom i dobre odnose sa Rusijom. To je izbor Srbije kao nezavisne zemlje – rekao je Meki za N1.On je dodao da NATO veruje da svaka zemlja treba da ima pravo da donese takav izbor.

– Srbija mora da razmotri troškove i koristi svake saradnje i svakog odnosa koji ima, ali ona je nezavisna zemlja, i NATO ne može da joj kaže s kim treba ili ne treba da ima odnose – naveo je Meki.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma amričkog Kongresa Eliot Engel je insistirao je na oštrom stavu prema Beogradu zbog kupovine ruskog oružja, vojne saradnje i bliskosti sa Moskvom.

Engel je takode poručio jednom od komandanata NATO admiralu Džejmsu Fogou da kada iznosi podatke o uspešnoj saradnji sa Srbijom, to ne odražava stavove Sjedinjenih Američkih Država.

KOMENTARI3 komentara

 1. Milos says:

  Ne krijte se vi iza toga da Srbija ima pravo na svoj izbor.Nas izbor nije da NATO ima sprat u Generalstabu.Nas izbor nije da imamo vezbe sa NATO i potpisujemo sporazume.To nam namece antisrpska mafijaska izrodska vlast.

  • Pidza says:

   Nemojte bas braniti Molim vas

 2. milorad2 says:

  eliot je sitna buba.Mora da su mu šiptari mnogo platili da proziva one koji su daleko iznad njega politički i hijerarhijski unutar tog sistema a to i on zna da ne sme. Sad će malo engel da najeb.zato što nije dozovljeno da se privatni interesi stavljaju iznad političke linije, koji je ovo čist marksizam i lenjinizam u americi i W.evropi, pa oni samo što nisu postali čisto komunistički lager.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *