ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО СА МИЛОМ? Изјавом о Србији и Русији изненадио све

ŠTA SE TO DESILO SA MILOM? Izjavom o Srbiji i Rusiji iznenadio sve

2 septembra 2019

Ceremonija obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata bi bila još potpunija da je na njoj ucestvovala i Rusija, kao i predstavnici nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srbije, izjavio je danas u Varšavi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović.

„Imam na umu tu grandioznu ulogu koju je tadašnji Sovjetski Savez imao u oslobađanju Evrope i u savezničkoj pobedi nad fašizmom“, kazao je Đukanović, koji je prisustvovao obeležavanju godišnjice u Poljskoj.Kako prenosi podgorički portal CDM, on je istakao da žali i što se na tom dogadaju nisu pojavili predstavnici „nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srba“.

Srbi su, kako je to Đukanović rekao, zajedno sa njima (Crnogorcima) dali nemerljiv doprinos jednoj velikoj pobedi u Narodno-oslobodičkoj borbi, a koja je predstavljala važan deo ukupne pobede nad fašizmom.

Obeležavanje godišnjice početka Drugog svetskog rata, prema njegovim rečima, značajno i zbog toga što počinje da bledi sećanje na važnost događaja kao što je taj rat.

„I to ne da blede samo zbog protoka vremena, nego, posebno u Evropi, zbog rasta političkog rejtinga ekstremno desnih politika, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju, pokušavaju da relativiziraju zasluge osolobodilaca i pobednika nad fašizmom i istovremeno da relativizuju odgovornost onih koji su se objektivno u tom vremenu našli na strani fašizma“, naveo je Đukanović.

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  E, da nam nisi rekao, ne bismo znali, mi mislili da je Hitler iz Leskovac.

 2. Kulak says:

  Ključni doprinos u Narodno-oslobodilačkoj borbi na području Jugoslavije dali su Srbi iz Dalmacije, Like, Korduna, Banije i Bosne i Hercegovine.Ti Srbi koji žive zapadno od reke Drine zapravo su i stvorili drugu Jugoslaviju.Bili su najmoćnija i udarna snaga Narodno-oslobodilačke borbe, a svi drugi bili su pomoćno osoblje.To je to.

  • Karital says:

   Nomrmalno da je tako?Svi srbi pod petokratkom jedva da bi popunili jednu brigadu, izuzev onih pod kokardom koji su često mijenjali dres.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Milo Đukanović se u životu izjašnjavao kao Srbin, jugosloven, crnogorac i na kraju kao niko i ništa. Ja sam bio, jesam i bit ću Srbin.

  • Kosovac says:

   @ Ovako kaže Milo Đukanović: „Đed mi je bio Srbin, otac mi je bio Srbin, a i ja sam bio Srbin“. ……….Pošto se ižljubio sa fašistima, sada bi Milo da to ispegla podsećanjem da su se i Crnogorci borili protiv fašista. Jesu, Milo, neki su se borili protiv fašista, ali neki su se još tada borili u ustaškom stroju. A ti si sada uz Kolindu u Kninu pokazao za koga se boriš i kome služiš, tamo u Poljskoj na proslavi takođe pokazao, pa k' o veliš, daj da ovđe progovorim „smrt fašizmu“, da ako mi poveruju.

 4. Za Srbiju says:

  Šta mu bi? Možda jeo lude gljive. Ili Kinezi traže deo Crne Gore u zamenu za kredit, koji je potrošio. Pa se naglo setio Rusa i Srba.

  • Cp6a says:

   Loše je spavao. Proganja ga Makronova priča o nestanku zapadne dominacije.

 5. teoretičar says:

  A gde je taj ogroman čovek rekao ovako ogromnu izjavu? Na plaži? Ne misli neko da je on to rekao za govornicom pred nacistima evrope? Ne verujem ni da ga neko pitao da drži govor, ali nek mu bude. Ima on i neke privilegije za sve što je uradio na rasturanju Srba. Idiot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *