ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО СА МИЛОМ? Изјавом о Србији и Русији изненадио све

ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО СА МИЛОМ? Изјавом о Србији и Русији изненадио све

2 септембра 2019

Церемонија обележавања 80. годишњице почетка Другог светског рата би била још потпунија да је на њој уцествовала и Русија, као и представници неких других југословенских народа, почев од Србије, изјавио је данас у Варшави председник Црне Горе Мило Ðукановић.

„Имам на уму ту грандиозну улогу коју је тадашњи Совјетски Савез имао у ослобађању Европе и у савезничкој победи над фашизмом“, казао је Ђукановић, који је присуствовао обележавању годишњице у Пољској.Како преноси подгорички портал ЦДМ, он је истакао да жали и што се на том догадају нису појавили представници „неких других југословенских народа, почев од Срба“.

Срби су, како је то Ђукановић рекао, заједно са њима (Црногорцима) дали немерљив допринос једној великој победи у Народно-ослободичкој борби, а која је представљала важан део укупне победе над фашизмом.

Обележавање годишњице почетка Другог светског рата, према његовим речима, значајно и због тога што почиње да бледи сећање на важност догађаја као што је тај рат.

„И то не да бледе само због протока времена, него, посебно у Европи, због раста политичког рејтинга екстремно десних политика, које покушавају да прекрајају историју, покушавају да релативизирају заслуге осолободилаца и победника над фашизмом и истовремено да релативизују одговорност оних који су се објективно у том времену нашли на страни фашизма“, навео је Ђукановић.

KOMENTARI8 коментара

 1. persida says:

  E, da nam nisi rekao, ne bismo znali, mi mislili da je Hitler iz Leskovac.

 2. Kulak says:

  Ključni doprinos u Narodno-oslobodilačkoj borbi na području Jugoslavije dali su Srbi iz Dalmacije, Like, Korduna, Banije i Bosne i Hercegovine.Ti Srbi koji žive zapadno od reke Drine zapravo su i stvorili drugu Jugoslaviju.Bili su najmoćnija i udarna snaga Narodno-oslobodilačke borbe, a svi drugi bili su pomoćno osoblje.To je to.

  • Karital says:

   Nomrmalno da je tako?Svi srbi pod petokratkom jedva da bi popunili jednu brigadu, izuzev onih pod kokardom koji su često mijenjali dres.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Milo Đukanović se u životu izjašnjavao kao Srbin, jugosloven, crnogorac i na kraju kao niko i ništa. Ja sam bio, jesam i bit ću Srbin.

  • Косовац says:

   @ Овако каже Мило Ђукановић: „Ђед ми је био Србин, отац ми је био Србин, а и ја сам био Србин“. ……….Пошто се ижљубио са фашистима, сада би Мило да то испегла подсећањем да су се и Црногорци борили против фашиста. Јесу, Мило, неки су се борили против фашиста, али неки су се још тада борили у усташком строју. А ти си сада уз Колинду у Книну показао за кога се бориш и коме служиш, тамо у Пољској на прослави такође показао, па к' о велиш, дај да овђе проговорим „смрт фашизму“, да ако ми поверују.

 4. Za Srbiju says:

  Šta mu bi? Možda jeo lude gljive. Ili Kinezi traže deo Crne Gore u zamenu za kredit, koji je potrošio. Pa se naglo setio Rusa i Srba.

  • Cp6a says:

   Лоше је спавао. Прогања га Макронова прича о нестанку западне доминације.

 5. теоретичар says:

  А где је тај огроман човек рекао овако огромну изјаву? На плажи? Не мисли неко да је он то рекао за говорницом пред нацистима европе? Не верујем ни да га неко питао да држи говор, али нек му буде. Има он и неке привилегије за све што је урадио на растурању Срба. Идиот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u