ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО СА ВУЧИЋЕМ У КИНИ? ПРЕДСЕДНИК БЕСНО ПОРУЧИО: Нема те силе која ме може натерати да признам Косово

ŠTA SE TO DESILO SA VUČIĆEM U KINI? PREDSEDNIK BESNO PORUČIO: Nema te sile koja me može naterati da priznam Kosovo

21 septembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema sile koja ga može naterati da prizna nezavisnost Kosova.

Upitan da komentariše protivljenje Ramuša Haradinaja korekciji granica, Vučić je upitao: „A o kojim granicama je reč. Onima koje priznaje Rusija ili onima koje priznaje Amerika, onima koje priznaje Španija ili Italija, one koje priznaje Kina ili Nemačka“.Istakao je da oni koji mu sve vreme drže pridike, a koji su napravili granicu između Srba i Srba, koji su izmestili rešavanje pitanja Kosova iz UN u EU, koji su išli na katastrofalno savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, govore da neće promene granica, saglašavajući se sa onima koji neće to jer je za njih Kosovo nezavisno.

„Oni koji govore to u Evropi nam poručuju: Srbi, izgubili ste sve na Kosovu, cela teritorija je nezavisna država, nemojte da tražite ni pedalj Kosova! To je njihova poruka za nas. Nažalost, veoma sam usamljen u Srbiji, sam u regionu, relativno usamljen u Evropi“, konstatovao je Vučić u obraćanju novinarima nakon obilaska radova u Dečjoj klinici u Tiršovoj..

Dobro je, kazao je, čuo i ove u Evropi i u Srbiji što su se usaglasili da je Kosovo nezavisno, i da želi da vidi kako će da nateraju Srbe da to prihvate.

„Ne postoji ta sila koja će da me natera da priznam nezavisno Kosovo, ne postoji nijedan čovek u svetu. Evo, neću. A nećete nikada ni imati većinu u skupštini za to“, poručio je Vučić.

O pričama da je „pocepao“ Evropu, Vučić je uz osmeh rekao da je pravo „svetsko čudo kakve priče su neki u stanju da izmisle“.

„Ne razumeju neki Srbi u kakvoj smo teškoj poziciji. Šta da radimo, ima neodgovornih ljudi. Moje je da čuvam mir i stabilnost i vidimo šta možemo po pitanju ekonomskog napretka. Meni se ne žuri da idem da razgovaram o bilo čemu. Ali sam i dalje za razgovore. Neću da budem otvoren za to da Srbije bude ponižena. To da Srbija bude ponižena, da prihvati stanje na Kosovu bez ičega za Srbiju, taj film nećete gledati“, rekao je on.

Vidi, istakao je, da su neki u međunarodnoj zajednici zadovoljni kako su rešili kosovski problem, pa ne reaguju na izjave poput Haradinajeve da će ukinuti granice između Kosova i Albanije.

On, kaže, nije zadovoljan, ali pošto ne može da se izbori ni sa Srbima da traže nešto da dobiju, a kamoli sa drugima poručio je: „Rešavajte kako mislite“.

Predsednik je upitao šta bi se desilo da je on nešto slično rekao u vezi Banjaluke ili RS.

„Do sada bi četiri puta hitno zasedao Savet bezbednosti UN, da ne pričamo o specijalnim sankcijama“, naveo je.

Ćutanje, primetio je, govori o stalnoj zameni teza kod međunarodne zajednice, licemerju, dvostrukim aršinima.

Istakao je da moramo da se naviknemo na takve uslove.

„Nikada oni koji su stvarali Kosovo neće reći da su pogrešili“, uveren je Vučić i dodao da su iz dela zapadnih zemalja, kada je neko u Srbiji skupio hrabrost da svom narodu kaže da nije sve naše i pokušamo da postignemo kompromis, oni krenu u kampanju protiv vas.

Vučić je izjavio da će na sednici Glavnog odbora stranke u ponedeljak biti reči i o Kosovu i Metohiji, a da mu je želja da 21. oktobra u Kraljevu najavi održavanje Skupštine SNS-a u 2019. godini gde, kako je rekao, očekuje značajne promene u stranci. On je rekao da će deo njegovog izlaganja biti otvoren za javnost, a deo ne, da će biti reči o KiM, pripremama stranke za jesen i zimu, preneo je Tanjug.

„Moja želja je da se 21. oktobra u Kraljevu najavi sledeće godine Skupština SNS-a i očekujem značajne promene u stranci 2019. i pripremu za izbore 2020. godine, gde očekujem da oni koji budu preuzeli rukovođenje SNS-om obezbede većinu zarad dobrobiti građana Srbije i budućnosti zemlje“, rekao je lider SNS-a.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. DonDon says:

  Ovaj ko da najavljuje zasedanje AVNOJ-a covece. Do juce laprdao o priznananju Kosova sad odjednom poludeo i prica slicno to, ali malo drugacije.

 2. test01 says:

  Lazes i mazes ovaj jadni narod - ko moze da ti veruje. Treba da se sklonis i da se formira vlada nacionalnog spasa od PATRIOTA jer Srbija propade sa vama!

 3. Za Srbiju says:

  Bla, bla, bla. Rastrojen i nenormalan. Niko mu ne veruje ni jednu reč.

 4. Zoran says:

  Ja pricam da nece u SAD jer im vraca milo za drago sto ga stavil na nekoj njivi da bi ga novinari intervjuisali, leci se. Ovo u Kini isto je stvar lecenja. Sutra ce da pokloni KOsovo. Covek je manican, ide iz plus u minus i opbratno. Pa vi brisite opet.

 5. Sasha says:

  A mi porucujemo toj istoj Evropi za koju je Kosovo zavrsena stvar i nezavisno je, STA CE IM ONDA PRIZNANJE SRBIJE??? Dakle, nije tako kako porucuju. Dakle, na snazi je Rezolucija 1244.

 6. jagoda says:

  Kao da je on cela Srbija pa samo on odlučuje. .budala. A drugo 9

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  video je koliko je Kina moćnija od SAD i EU a još je tu i Rusija, 2 najveće sile naspram koje je bahati Zapad očito na zalasku "karijere", eto šta mu je postalo jasno.

 8. Deda Micko says:

  Nije on nista video, magarac u Bec, magarac iz Beca.

 9. Rusofil says:

  Jedini lijek za njega je bandera. Objesi se, oslobodi srbiju.

 10. Milan says:

  Napljacko se i sad daje ostavku . kuku nama da za vodju imamo bolesnika. Ali izgleda da je takvo vreme bilo trebalo je poturiti nekog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *