ШТА СЕ ТО СПРЕМА НА ЈАДРАНУ? НАТО ратни бродови упловљавају у Хрватску

ŠTA SE TO SPREMA NA JADRANU? NATO ratni brodovi uplovljavaju u Hrvatsku

13 maja 2019

Tri broda NATO uploviće u utorak u Split i do 18. maja boraviti u poseti Hrvatskoj ratnoj mornarici, najavilo je danas Ministarstvo obrane te zemlje.

Reč je o grupi brodova SNMG2 a cilj njihove posete je jačanje interoperabilnosti između Hrvatske ratne mornarce i NATO.Zapovedni brod SNMG2, holandska fregata HNLMS EVERTSEN, uz kanadsku fregatu HMCS TORONTO u utorak će u ranim jutarnjim satima uploviti u splitsku luku Lora, a treći brod iz te grupe, razarač britanske Kraljevske mornarice HMS DUNCAN (D-37), biće na vezu u splitskoj gradskoj luci.

Stalne grupe NATO brodova (SNMG i SNMCMG) integrisane su višenacionalne pomorske snage u čijem se sastavu nalaze brodovi zemalja članica Saveza, prenosi Hina.

Grupu SNMG2 čini devet brodova stalno angažovanih u području Sredozemlja, a zapovednik grupe je komodor Budevijn Buts.

(Srbija danas)

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad2 says:

  sve "prijatelji" srbije.Ovo su pokušaji skrivene pretnje, proterani kroz lanac komande NATO na zahtev vlade čiji je brod već na vezu u splitu:) Ali to je samostalna akcija sa duplim ciljem, oni puckaju hrvate da nas napadnu i ustaški pokret koji je doživeo renesansu u hrvatskoj je čedo londonske mafije.Čak i sveta stolica počinje da shvata koliko je to opasno za njih jer su ionako pod direktnim udarom obaveštajnih struktura "pet očiju" a italijanska , austrijska i madjarska vlad su takodje pod vrlo neprijatnim utiskom povodom oživljavanje ta nacističke terorističke organizacije.Opasnu igru igraju u zagrebu presešće im nostalgija za 1941.

  • Pravda says:

   Ustase su u kandzama vatikana a odatle se izlazi samo mrtav.

 2. R.I.P. Hercegbosna says:

  ma samo da ispuste fekalije iz tih NATO brodova hrvatima pa da nastave dalje

  • Gardista says:

   Toliko a i svidja im se bespaltno gorivo od Nato saveznika.

 3. rodja says:

  Potrebno im je topovsko i raketno meso!!! Pokupiće oni i milogorce, a "oni koji ne budu hteli da idu, suđeno će im biti za "saučesništvo u nastavku serijala - državni udar. jer mi6 i pola četvrtine nisu završili scenario". ZA KRAJ, UPLOVIĆE, PREKO SREDOZEMNOG MORA I REKE VARDAR U SKOPLJE PO VELIKO MAKEDONCE I STEVČETA PONDEROVSKOG. Cudno je, ali za nato pakt prepreko ne postoje.

 4. Istina says:

  ...ovo je kraj početka... nove ere...

 5. A akoM says:

  Ja se nadam da se sprema nova turistička sezona!

  • R.I.P. Hercegbosna says:

   već najavljuju da će im ova sezona propasti jer svi odoše u Tursku i Egipat, a lako moguće da je to i najava bankrota jer KROmanjonski budžet ovisi isključivo o to malo turizma što imaju.

 6. Karital says:

  Nisu problem za turiste ratni brodovi, oni su atrakcija, već je problem loše vrijeme

  • Dani says:

   Narocito su atrakcija za 'rvatice ;))),a ni posada brodavo se nece libiti da nabodu nesto na "cackalicu",oni zagoreli(mesecima na brodu!!!),a stopostotno i one...recimo da to i nije tako lose,potrudice se da poprave natalitet u cro...bice to bas lep spektar boja, od tamno cokoladnih do ekstremno belih...priznaces,vreme je glup izgovor,zar ne!? :)))

   • Dani says:

    @POSADA BRODOVA

 7. Karital says:

  A šta bi vi dali da do Beograda doplovi jedna klase "Yuriy Dolgoruki"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *