ШТА СЕ ТО СПРЕМА? Турци подигли зид према Турској и Ирану

ŠTA SE TO SPREMA? Turci podigli zid prema Turskoj i Iranu

6 decembra 2020

TURSKI lider Redžep Tajip Erdogan nema dobe odnose sa Donaldom Trampom, ali je od Amerikanca ipak uzeo jednu `mustru`.

Turska je završila podizanje 81 kilometar duge bezbednosne ograde sa betonskim fundamentom duž svoje granice sa Iranom.Kao što je Tramp podizao svoj „zid“ na granici sa Meksikom.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu objavio je na Tviteru da pogranična ograda završena. Zajedno sa fotografijama deonice u istočnom okrugu Agra.

Turska deli granicu sa Iranom u dužini od 534 kilometra. Sojlu je, inače, u tvitu naveo da je „zid“ deo napora za jačanje turske granične bezbednosti.

Uprkos tome, trgovci ljudima, ilegalni imigranti i pripadnici Kurdske radničke partije granicu bez ograde – kao da nisu ni primećivali.

Turska je 2018. godine završila izgradnju betonskog zida dužine 764 km duž svoje granice sa Sirijom.

I Ukrajina je nakon 2014-te pokušala da podigne nekakvu ogradu i rov na granici sa Rusijom, ali se to ubrzo pretvorilo u preskupu farsu, pa je Kijev od nje odustao.

Najavljivao je „početak podizanja“ sa pompom, a odustao u potpunoj i kontrolisanoj „državnoj tišini“. Bio snežić, nema snežića! Ko to tamo tvrdi da je bio neki snežić?!

KOMENTARI3 komentara

  1. Boban says:

    Kako će žičana ograda da zaustavi iranske tenkove kada počne NAJVEĆA ŽURKA na planeti?! Inicijator te žurke će upravo biti Turska, koja pretenduje na grčko i kiparsko more u istočnom Mediteranu. Inače, Turci su suniti, a Iranci većinski šiiti. Između sunita i šiita vlada veće podela, pa i otvorena mržnja, gora nego između katolika i pravoslavaca. Suniti i šiiti jedni drugima dižu džamije u vazduh.

  2. persida says:

    Erdogan radi samo ono sto mu naredi Izrael. Ne krivite njega, nego njegovog gazdu.

  3. Miraš says:

    Turska bi ovim da spreči iliegalan ulazak izbeglica na svoju teritoriju. Granicu sad diže i prema Iranu!? DA LI TURSKA VEĆ ZNA DA ĆE IRAN BITI NAPADNUT? Ili samo pretpostavlja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *