ШТА СЕ ТО СПРЕМА У АМЕРИЦИ? НА УЛИЦАМА ВАШИНГТОНА ВОЈСKА БЕЗ ОБЕЛЕЖЈА! Ово се у Америци никад није десило, спрема ли се бруталан обрачун са демонстрантима?

ŠTA SE TO SPREMA U AMERICI? NA ULICAMA VAŠINGTONA VOJSKA BEZ OBELEŽJA! Ovo se u Americi nikad nije desilo, sprema li se brutalan obračun sa demonstrantima?

5 juna 2020

Stanovnici Vašingtona postaju sve nervozniji zbog iznenadnog prisustva pripadnika snaga bezbednosti bez obeležja, koji ne žele da se indentifikuju na upit građana i novinara, a koji su raspoređeni na ulicama glavnog grada SAD-a, dok se protesti nastavljaju.

Video snimci i fotografije tajanstvenih i teško naoružanih pripadnika snaga bezbednosti već danima se vrte na društvenim mrežama, pri čemu su mnogi koji su ih sreli saopštili da odbijaju da kažu za koju državnu agenciju rade.Anonimnost pripadnika snaga bezbednosti navela je neke da pomisle da liče na naoružane „plaćenike“, a ne na zaposlene u Vladi. Jedan stanovnik Vašingtona na Tviteru je saopštio da se glavni grad zemlje oseća kao da je „pod nekom vrstom vojne okupacije“.

Jedan video snimak objavljen danas pokazuje gorostasne muškarace bez ikakvih identifikacionih oznaka koji stoje pored Bele kuće. „Odbili su da nam kažu ko su“, naveo je tviteraš koji je objavio snimak.

Neki od njih su se identifikovali kao „odelenje za pravdu“, kako je saopštio novinar „Madr Džonsa“.

Ispostavilo se da su bar neki od njih zatvorski policajci koje je Federalni biro za zatvorsku službu poslao na zahtev generalnog tužioca Vilijama Bara, prenosi En-Bi-Si. U saopštenju se navodi da su službenici neoznačeni jer „služe široj misiji“.

Demonstranti koji protestuju zbog policijske brutalnosti zabrinuti su ako bi bilo ko od pripadnika snaga bezbednosti povredio nekoga ili počinio neko krivično delo tokom patroliranja glavnim gradom, da ne bi bilo načina da se identifikuju.

Čini se da Vašington nije jedino mesto na kome su se pojavili pripadnici snaga bezbednosti bez obeležja. Mnogi korisnici Tvitera navode o neidentifikovanim snagama bezbednosti na protestima u Filadelfiji.

– Kako iko da bude siguran da li se radi o pravom policajcu – navodi se u jednom tvitu kao odgovor na fotografiju čoveka obučenog u crno sa palicom u ruci tokom protesta u Filadelfiji.

KOMENTARI5 komentara

 1. Von Urok van der Evil says:

  Bez obelezja, svi zamaskirani...kao banda, sto I jesu-drzavna banda iliti smrdljivi kerovi sistema. A protivzakonito je da demonstranti budu zamaskirani, zanimljivo, a drzavni namestenici mogu. Neverovatna drzava I pravosudje.

 2. Pantelije says:

  Bre ljudi, braćo amerikanci (braćo, po našem čoveku Tesli i Pupinu) šta je bre vama? Pa nema ništa lakše, samo uvedite policijski čas, prethodno pustite na ulice malo SARS-a , covida 19, 20 i stvar rešena, i krave zadovoljene i bikovi umireni. Ovako će biti još žrtava, utuk na utuk, ili pustite da demonstranti rade šta im se već prohte da iskale svoje nezadovoljstvo, kao što smo mi pustili albanose da nam vršljaju po Kosovou kako im se svidi. Ili unajmite Amfilohija da ih organizuje za litije i pomene stradalima, ili im dovedite neke gurue da ih nauče mirnim bojkotima i štrajkovima glađu, post i molitva vode do konačnog smirenja i upokojenja čitavog tela i duše. Mir brate mir! Ahimsa - nenasilje, Buda, Mahtama Gandi, a tu je i vrh svega koji je bio, koji jeste i koji će doći Isus Hristos, Gospod i Spasitelj naš, e ko se tome nauči ni pakao mu neće teško pasti.

 3. dinki says:

  Samo se sjetite paljbe po Rusiji kada su poslali vojnike bez obeležja na Krim.

 4. Milan says:

  Samo napred bagro jedna, najveca "demokratija" na svetu zna kako se to radi. Da Bog da pa da se svi najedu takve demokratije i da onda prestanu da kritikuju Kineze i ostale koji nisu kupili americku demokratiju.

 5. Ivke says:

  ojska nije vi di bre kakvi su debeli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *