ШТА СЕ ВАЉА ИЗА БРДА? – Пајтић и Кирби разговарали о Војводини

ШТА СЕ ВАЉА ИЗА БРДА? – Пајтић и Кирби разговарали о Војводини

19 фебруара 2015

304136_majkl-kirbi-04foto-fonet_fПредседник Покрајинске владе Бојан Пајтић и амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби разговарали су данас у Новом Саду о актуелној ситуацији у Војводини и о унапређивању услова за привлачење инвестиција.

Како је навено у саопштењу Бироа Покрајинске владе за односе с јавношћу, током сусрета било је речи и о сарадњи покрајинске и републичке администрације на остваривању планова који су од виталног значаја за економски и привредни развој Војводине.

Пајтић је истакао да је Покрајинска влада посвећена очувању мултиетничког склада и да је задовољство што на том пољу служи као пример у Европи и свету.

Одговорним вођењем политике, посвећеношћу реформским процесима и кроз истинска настојања да реши економска и социјална питања, у сарадњи са републичким колегама, Покрајинска влада делује на начин који је у духу европских демократских тековина, рекао је Пајтић.

Он је истакао да је покрајинска администрација, у протеклој деценији, уложила велики труд да у Војводини створи повољну климу за привлачење страних инвестиција и повећа интерес за улагања.

Покрајина ће наставити, у оквиру свог стратешког опредељења, подстицајно инвестирање у пољопривреди, индустрији, информационим технологијама и другим областима привреде, рекао је Пајтић.

Амбасадор Кирби је похвалио улагања Покрајинске владе у развој пољопривреде као и мере које примењује у аграру и водопривреди, помоћи старачким домаћинствима нарочито у руралним крајевима, наведено је у саопштењу.

KOMENTARI2 коментара

  1. Miki says:

    Pocetak nezavisne vojvodine ako nas je ostalo jos malo Srba da protjeramo okupatore izdajniceke vlasti ili nas nece biti uskor braco Srbi opameto se vise pa vidimo i jasno nam je da je ovo kraj Srbije i Srbskog naroda.

  2. rade Bukara says:

    gde se pojave americki kauboji tu dolazi do haosa anase prodane duse u tome im pomazu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u