ШТА СЕ ВАЉА ИЗА БРДА? – Пајтић и Кирби разговарали о Војводини

ŠTA SE VALJA IZA BRDA? – Pajtić i Kirbi razgovarali o Vojvodini

19 februara 2015

304136_majkl-kirbi-04foto-fonet_fPredsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi razgovarali su danas u Novom Sadu o aktuelnoj situaciji u Vojvodini i o unapređivanju uslova za privlačenje investicija.

Kako je naveno u saopštenju Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, tokom susreta bilo je reči i o saradnji pokrajinske i republičke administracije na ostvarivanju planova koji su od vitalnog značaja za ekonomski i privredni razvoj Vojvodine.

Pajtić je istakao da je Pokrajinska vlada posvećena očuvanju multietničkog sklada i da je zadovoljstvo što na tom polju služi kao primer u Evropi i svetu.

Odgovornim vođenjem politike, posvećenošću reformskim procesima i kroz istinska nastojanja da reši ekonomska i socijalna pitanja, u saradnji sa republičkim kolegama, Pokrajinska vlada deluje na način koji je u duhu evropskih demokratskih tekovina, rekao je Pajtić.

On je istakao da je pokrajinska administracija, u protekloj deceniji, uložila veliki trud da u Vojvodini stvori povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i poveća interes za ulaganja.

Pokrajina će nastaviti, u okviru svog strateškog opredeljenja, podsticajno investiranje u poljoprivredi, industriji, informacionim tehnologijama i drugim oblastima privrede, rekao je Pajtić.

Ambasador Kirbi je pohvalio ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj poljoprivrede kao i mere koje primenjuje u agraru i vodoprivredi, pomoći staračkim domaćinstvima naročito u ruralnim krajevima, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    Pocetak nezavisne vojvodine ako nas je ostalo jos malo Srba da protjeramo okupatore izdajniceke vlasti ili nas nece biti uskor braco Srbi opameto se vise pa vidimo i jasno nam je da je ovo kraj Srbije i Srbskog naroda.

  2. rade Bukara says:

    gde se pojave americki kauboji tu dolazi do haosa anase prodane duse u tome im pomazu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *