ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГАЂА? Шведска од једне од најсигурнијих европских земаља постала друга најопаснија

ŠTA SE ZAPRAVO DOGAĐA? Švedska od jedne od najsigurnijih evropskih zemalja postala druga najopasnija

14 juna 2021

Novo istraživanje pokazuje da je Švedska, koja je pre 20 godina bila jedna od najsigurnijih evropskih zemalja, u pogledu organizovanog kriminala, postala druga najopasnija.Studija, koju je objavilo Državno veće za prevenciju kriminala (Bra), otkriva da je Švedska jedina država na kontinentu u kojoj se pucnjava znatno povećala od početka veka.

„Na osnovu podataka studije, većina fatalnih pucnjava u Švedskoj (oko 80 procenata) imala je vezu sa organizovanim kriminalom, procenat koji je porastao na 50 sa 30 procenata početkom 2000-ih i manje od 20 procenata 1990-ih.

Bra je takođe uporedio proporciju sa drugim zemljama: oko 60 odsto fatalnih pucnjava bilo je povezano sa organizovanim kriminalom u Holandiji, dok su u Finskoj takvi događaji bili izuzetno retki“, prenosi The Local.

Nakon što je od 2000. do 2003. godine bila rangirana na 18. poziciji od 22 zemlje, kada je u pitanju organizovani kriminal, Švedska je sada na drugom mestu, a ispred nje je samo Hrvatska.

Čini se da su vlasti zbunjene naglim povećanjem, kriveći za to „ilegalnu trgovinu drogom, sukobe unutar mreža organizovanog kriminala i nizak nivo poverenja u policiju“.

„Povećano oružano nasilje u Švedskoj jedinstveno je u poređenju sa većinom drugih zemalja u Evropi i za to ne postoje jasna objašnjenja“, rekao je Hakan Jarborg, šef policije na jugu Švedske.

U zemlji u kojoj je kritikovanje masovne imigracije zločin mišljenja, čak se ne uzima u obzir mogućnost da bi veliki broj muslimanskih migranata, koje je zemlja apsorbovala tokom poslednje dve decenije, mogao biti faktor, iako sam izveštaj iz 2018. godine pokazuje da je 99 od 112 bandi-silovatelja imalo strano poreklo.

Polovina počinioca kriminala nemaju nikakve dokumente što znači da lažu o svom poreklu. Za one koji imaju dokumente zemlje porekla su Irak, Turska Somalija, Sirija, Avganistan.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. rade says:

  Pustili su migrante u zemlju koji nece da rade i samo se bave kriminalom.I u drugim EU drzavama je ista situacija.

  • persida says:

   I tek ce biti. Vucko ce odleteti, a nas ce daviti Arapi, od kuce do kuce.

   • Suzuki Vitara says:

    Perso, pobrkala si loncice, ili ti je upalo nesto glupo, sto ima glavu, ali ne razmoslja njom.

    • persida says:

     Predvidjanja ne mogu biti glupa, mogu se ispuniti ili ne ispuniti Vec sam te razotkrila kao Vuvicevoh bota. Gde god se pomene Vucic, ti ga branis.

   • Duca says:

    Nemoj se bojati, tebe neće dirati, imaju i oni nešto ukusa.

    • persida says:

     Ne bojim se, oni ce pre tebe odabrati, vole neobrijane i debele. Nisam ti ja nikakva konkurencija.

  • Ivana says:

   Švedska zemlja Arapa tako i treba nudite šiftarima srpsko Kosovo. A dati ćete arapima i turcima puno više Francusku, nemačku, švajcarsku, Austriju itd. Još ne vidite slepci katolibanski hebo vas pa..a Sranjo ali videt ćete kad će za vas biti kasno bravo muti Merkel.

  • doktrina soka says:

   A NASE KOMSIJE HRVATI PRVI NA RANG LISTI KRIMINALA I NASUMICNIH PUCNJAVA. ZBOGOM DIVNA EVROPO,KADA SU HRVARTI USLI U NACISTICKU EU, NJIMA DOLAZI KRAJ,A TO JE RECENO U JEDNOM PRORICANJU O BUDUCNOSTI EU. KADA 27 CLANICA UDJE U EU,A TO JE HRVATSKA, EU CE SE RASPASTI. A TO JE ISTINA U KOJOJ GOD DRZAVI I CAREVINI SU TI SLJAMOVI BILI TA SE DRZAVA RASPALA.

 2. Gagi says:

  Vrlo je interesantno kako je ceo svet upropascen i na kraju cemo svi da nastradamo zbog alavosti nadnacionalnih multi-kompanija. Bordovi tih kompanija upravljaju desavanjima u svetu i donose takve strateske odluke koje su samo njima korisne. Sve ove nacije koje su navedene u tekstu su opljackane,vise nemaju resurse za normalan zivot, naravno da su zivot morali da potraze tamo gde isti postoji i odvija se. Vlade drzava domacina su morale pod pritiskom svetskih mocnika (koji su sastavni deo multi-kompanija) da prihvate taj unakazen i opljackan narod. Oni nikakvu stetu nece imati od tog izbeglog naroda, njihove milionske jahte i avioni su parkirani na sigurnom. Ovi mocnici takodje imaju svoja zivotna naselja koja su vrlo obezbedjena vojskom i policijom a u zadnje vreme i satelitima. Stetu ce jedino imati narod domacin cije su korumpirane vlade sve ovo sprovele, ove alave i narcisoidne svetske mocnike narod uopste ne interesuje - nijedan. Neka se narodi biju do mile volje dok se ne istrebe, njima je narod ionako suvisan i bespotreban. Oni su sa svetskim kapitalom koji poseduju dovoljni sami sebi, lazna humanost i ljudska prava su samo mrtvo slovo na papiru za sludjene narode. Svi danasnji narodi na svetu su gurnuti u jedan svetski zverinjak pa, ko opstane. Nesto vrlo slicno se desava i na mikro planu u drzavama sveta, stvorena je ta neka poslusnicka "elita" koja radi neke periferne poslove za ove multi- kompanije i vladare sveta pa se u svojim drzavama prema narodu ponasaju istovetno kao njihove svetske gazde. Postoje danas drzave u svetu koje se odupiru ovim olosima, sve te drzave su pod politickim pritiskom i sankcijama. Isto ce se desavati kao i uvek do sada u istoriji, udruzice se neki narodi da stanu kabadahijama na put, treba napomenuti da su to istorijski isti centri moci koji vekovima zive od ubijanja i pljackanja drugih. Industrija, saobracaj, kriminal, medicina, vojna industrija, digitalizacija i sve druge zivotne oblasti su pod kontrolom njihovih kompanija. Zbog toga se protivnici i konkurencija nemilosrdno unistavaju, njihovi protivnici su svi na svetu koji nisu uz njih i koji ne rade za njih. Njihova hegemonija i "svetska vlada" su odavno instalirani i zagorcavaju zivot narodima na svetu.

  • Duca says:

   Sve je tačno, samo zašto započinješ sa "Vrlo je interesantno kako je ceo svet upropascen i na kraju cemo svi da nastradamo zbog alavosti nadnacionalnih multi-kompanija". Nije interesantno, zna se kako je do toga došlo, zove se demokratija i kapitalizam. Kapitalizam je stvorio korporacije, a demokratija političare koji su za lepe pare od tih korporavija sa jedne strane lagali i mazali oči narodu, a sa druge donosili zakone u korist korporacija. Čitajte SF iz 50-tih i 60-tih, tamo je sve to bilo opisano, samo je to bilo proglašeno za neozbiljnu literaturu i čitao je svaki hiljaditi kupac knjiga, tako da od toga nije bilo koristi. Narod na zapadu je živeo lepo i slepo verovao da će uvek biti još bolje. Narod na istoku je živeo loše i samo je želeo da živi "kao na zapadu". Sada će i jedni i drugi da plate to što su bili glupi i verovali u laži, a ko nije verovao bio je manjina bez uticaja, pa će i oni morati da plate, Demokratija na delu.

 3. Milutin says:

  Kriminalci su policajci Novog Svetskog Poretka. Njihova uloga nije da brinu o sigurnosti građana već da obezbede njihovu pokornost svojim novim vladarima.

 4. Peđa says:

  Gagi,svaka ti čast.Sve si to tako lepo objasnio,da samo budali nije jasno.Svaku tvoju reč potpisujem.

 5. petrovgrad says:

  Afroazijska poupacija muhamedanske vere, je većinom nekorisna i štetna. U biti su neradnici, lenčuge i izigravaju vernike. Inače su vernici, koliko i mi Hrišćani, možda i manje. Za zapadnu evropu su pre svega potrošači i veoma zdrava npopulacija za reprodukciju. Uglavnom radjaju zdrava pokolenja, a u mnogome služe i za oplodnju evropljanki, jer od pedera nema vajde. Većim delom su podobni su ukrštanje sa belom rasom.Nisu opasni koliko ih predstavljaju. Mnogo veća potencijalna opasnost za potpuno pokoravanje bele rase su narodi Indokine (Indija, Bangladeš, Filipini, Malezija...) oni su već nešto drugo. Među prvim zemljama koju će pregaziti jeste Malta. Na Malti nema Arapa, Persijanaca, i sl. Ovi iz Indokine već preovladavaju. Oni su vredni, skromni i jeftina radna snaga. Saudiska Arabija, Kuvajt, Emirati veoma zaziru od njih. Mislim da su počeli da se pojavljuju kao gradjevinski radnici i na Balkanu.

 6. Covid histery idiots says:

  Znaci hrvacka je prva kriminalna drzava u Evropi. Normalno, KROmanjonci su jos nekulturniji od arapa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *