ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГОДИЛО? ТРАГЕДИЈА – ПОГИНУЛА ОБА ПИЛОТА

ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO? TRAGEDIJA – POGINULA OBA PILOTA

25 septembra 2020

Dva pilota poginula su u padu aviona MiG-21 u selu Brasina, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke, potvrdilo je Ministarstvo odbrane.Posle obaveštavanja svih članova porodica poginulih pilota, Ministarstvo će, kako se navodi u saopštenju, obavestiti javnost o imenima pilota.

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, saopšteno je iz Ministarstva

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić, navodi se u saopštenju.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, ističe se u saopštenju.

KOMENTARI8 komentara

 1. Rista says:

  Auuu, ala imamo generala ni da smo vojska od milijon Srbalja. Još samo fali Maršal. Čitajući tekst, učinilo mi se da reklamiramo generale i komisije. Sve veći od većeg. Smrt dva pilota i miga bačena potpuno na sporedan kolosek. Impresivan tekst. Das naježiš od ogromnih činova. Na kraju mi se zamrsio i jezik i mozak od blistavih i silnih funkcija i generala. A taj mig...Pa kao i svaki starac. Na kraju iznenada umre a eto jutros bijo ko podmlađen. Zabranite letove na praistorijskim srpskim migovima...i sačuvajte živote srpskih pilota. Sve ostalo je - komisija za pranje prljavog veša!

  • Aco says:

   Mig stariji od pilota ...a katapultiranje?

 2. Mr.Macola says:

  Sramota, lete starim kantama... I eto.

 3. Ivana says:

  SABOTAŽA 5 kolona i u vojsci rovare iznutra a baš se Vučić pohvalio migovima.

 4. Nemarnost na svakom koraku says:

  Glavu dajem ako iko zbog ovoga podnese ostavku, ili bude smenjen, ili sačuvaj Bože, uhapšen.Nekad je AV rekao:"Ne dam Lončara, ne dam Gašića", ali sada neće da kaže:"Ne dam Vulina", već je rekao:"Avion je bio ispravan", pre nego što je iko išta rekao. Opet će da tvrde da su piloti bili pijani.

 5. Erulian says:

  mudrijaši, pomolite se za pokoj duše pilota. Trućate o sabotaži i "starim kantama" a NEZNATE da je mig 21 proizveden 1959., mnogo pre nego što su se rodili poginuli piloti.Radi se o najuspešnijem serijskom avionu na svetu, svih vremena, koji se još uvek nalazi u upoterbi u preko 50 zemalja.Vreme ga je pregazilo , ali on je bio trenažni avion.

 6. Gardista says:

  Smeniti vojno rukovodstvo, sve gluplji od glupljeg.

 7. Baja says:

  Vratolomije na kršu su opasne i eto belaja ! Nešto otpalo i odo sve !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *