ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГОДИЛО? ТРАГЕДИЈА – ПОГИНУЛА ОБА ПИЛОТА

ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГОДИЛО? ТРАГЕДИЈА – ПОГИНУЛА ОБА ПИЛОТА

25 септембра 2020

Два пилота погинула су у паду авиона МиГ-21 у селу Брасина, потврдило је Министарство одбране.

Два пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинули су данас око 9.10 часова приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке, потврдило је Министарство одбране.После обавештавања свих чланова породица погинулих пилота, Министарство ће, како се наводи у саопштењу, обавестити јавност о именима пилота.

Место трагедије обишли су и разговарали са очевицима министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић, саопштено је из Министарства

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем, а командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона МиГ-21 коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић, наводи се у саопштењу.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и након прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет, истиче се у саопштењу.

KOMENTARI8 коментара

 1. Риста says:

  Аууу, ала имамо генерала ни да смо војска од милијон Србаља. Још само фали Маршал. Читајући текст, учинило ми се да рекламирамо генерале и комисије. Све већи од већег. Смрт два пилота и мига бачена потпуно на споредан колосек. Импресиван текст. Дас најежиш од огромних чинова. На крају ми се замрсио и језик и мозак од блиставих и силних функција и генерала. А тај миг...Па као и сваки старац. На крају изненада умре а ето јутрос бијо ко подмлађен. Забраните летове на праисторијским српским миговима...и сачувајте животе српских пилота. Све остало је - комисија за прање прљавог веша!

  • Aco says:

   Mig stariji od pilota ...a katapultiranje?

 2. Mr.Macola says:

  Sramota, lete starim kantama... I eto.

 3. Ivana says:

  SABOTAŽA 5 kolona i u vojsci rovare iznutra a baš se Vučić pohvalio migovima.

 4. Nemarnost na svakom koraku says:

  Glavu dajem ako iko zbog ovoga podnese ostavku, ili bude smenjen, ili sačuvaj Bože, uhapšen.Nekad je AV rekao:"Ne dam Lončara, ne dam Gašića", ali sada neće da kaže:"Ne dam Vulina", već je rekao:"Avion je bio ispravan", pre nego što je iko išta rekao. Opet će da tvrde da su piloti bili pijani.

 5. Erulian says:

  mudrijaši, pomolite se za pokoj duše pilota. Trućate o sabotaži i "starim kantama" a NEZNATE da je mig 21 proizveden 1959., mnogo pre nego što su se rodili poginuli piloti.Radi se o najuspešnijem serijskom avionu na svetu, svih vremena, koji se još uvek nalazi u upoterbi u preko 50 zemalja.Vreme ga je pregazilo , ali on je bio trenažni avion.

 6. Gardista says:

  Smeniti vojno rukovodstvo, sve gluplji od glupljeg.

 7. Baja says:

  Vratolomije na kršu su opasne i eto belaja ! Nešto otpalo i odo sve !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u