ШТА СПРЕМА ПУТИН У УKРАЈИНИ?! НОВИ ЧОВЕK ЗА KИЈЕВ ЈЕ ЧЕШИР МАЧАK! Путин се од њега не одваја већ 30 ГОДИНА, члан је тзв. САНKТ ПЕТЕРБУРШKЕ ГРУПЕ…

ŠTA SPREMA PUTIN U UKRAJINI?! NOVI ČOVEK ZA KIJEV JE ČEŠIR MAČAK! Putin se od njega ne odvaja već 30 GODINA, član je tzv. SANKT PETERBURŠKE GRUPE…

18 februara 2020

Zamenik šefa ruske predsedničke administracije Dmitrij Kozak je do sada najviši imenovani zvaničnik Kremlja za Ukrajinu. Poznat je i kao Češir Mačak.

Kremlj je nedavno saopštio da je iskusni ruski zvaničnik rođen u Ukrajini sada nadležan za odnose Moskve i Kijeva, a kako prenose pojedini mediji, taj potez neki političari u Kijevu doživeće kao još jedan dokaz blagog poboljšanja odnosa.Kozak (61), koji se školovao za advokata, rođen je u Ukrajini u doba bivšeg SSSR-a.

Poznat je kao Češir Mačak (fiktivni lik iz romana „Alisa u zemlji čuda“ – Mačak koji se kezi) zbog svog osmeha i deo je grupe iz Sankt Peterburga bliske Putinu.

Ranije je bio ministar regionalnog razvoja u ruskom kabinetu sa Viktorom Zubkovom na čelu od 2007. do 2008. godine.

Dmitrij Kozak bliski je saveznik Vladimira Putina, sarađivao je s njim u gradskoj upravi Sankt Peterburga tokom devedesetih i kasnije postao jedna od ključnih ličnosti Putinovog predsedničkog tima. Za vreme ruskih predsedničkih izbora 2004. radio je kao šef Putinovog tima za izbornu kampanju.

Kozak je bio jedan od nekoliko članova Putinovog kruga. O njemu se govorilo u medijima kao o mogucěem kandidatu koji je trebalo da nasledi Putina na mestu predsednika 2008. godine.

Kozak je zamenio Vladislava Surkova, koji je od 2013. godine nadgledao veze Rusije sa Ukrajinom i drugim bivšim sovjetskim državama.

– Kozak, u svojoj novoj ulozi, glavni je za ukrajinska pitanja – rekao je Peskov na konferenciji za novinare u Moskvi 11. februara.ž

Kozak je nekadašnji potpredsednik Vlade Rusije. Krajem prošlog meseca postavljen je za zamenika šefa administracije Kremlja.

Kozak je nadgledao Putinovu prvu izbornu kampanju 2004. godine, bio je odgovoran za pripremu Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju i bio je glavna osoba Kremlja za veze sa Moldavijom.Kozak je među ruskim zvaničnicima koje je Zapad sankcionisao nakon što je Rusija zauzela Krim.

Objava o imenovanju Kozaka za glavnog pregovarača Rusije u odnosima s Kijevom dolazi u trenutku u kome se radi na deeskalaciji petogodišnjeg sukoba koji je odneo na hiljade života.

Putin i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi put su se sastali na samitu u Parizu u decembru 2019, sa ciljem da dogovore mere kako bi se okončao sukob.

Posle ovog sastanka usledila je velika razmena zarobljenika.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Konačno da Ruski dužnosnik za Ukrajinu,bude netko tko pozna Ukrajinu(nadam se)!I zna što i kako Ukrajinci misle,žele,teže,i da zna predvidjeti što će učiniti,i onda on predložiti-učiniti na vrijeme ono što je za Rusiju najpametnije učiniti!Onda se ne bi dogodilo na Majdanu ono što se dogodilo!Nego bi želju velikog broja Ukrajinaca za nezavisnošću,usmjerili k neutralnosti,slobodi!Sad treba popravljati što se popraviti da,ne dozvoliti instalaciju USA-NATO vojske u Ukrajinu,na ovaj način ili onaj!Daklen predvidjeti događaje u Ukrajini,odnosno pripremiti se i djelovati na vrijeme i učinkovito u optimalnom smjeru,a ne više prihvaćati-pušiti događaje onako kako dolaze,odnosno kako ih serviraju neprijatelji Rusije a zapravo i Ukrajine,odnosno njihovog kompromisa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *