ШТА ТО АМЕРИКА ЗНА, ШТО ДРУГИ НЕ ЗНАЈУ? Ево где се у БОСНИ припремају…

ŠTA TO AMERIKA ZNA, ŠTO DRUGI NE ZNAJU? Evo gde se u BOSNI pripremaju…

31 jula 2018

Opasnost od terorističkih udara, minskih polja i eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata, etničkog nasilja, te opasnih slabo održavanih ulica i siromaštva.

To su glavna upozorenja na stranicama ministarstava spoljnih poslova mnogih zemalja kad je u pitanju putovanje u BiH, prenose Nezavisne.Istine radi, mnoge zemlje su izbacile opasnost od terorizma sa svojih stranica za upozorenje, ali to još nisu učinile Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tako Stejt department svojim državljanima savetuje stalnu budnost kad su u pitanju opasnost od terorizma i minskih polja.

„Terorističke grupe i dalje planiraju moguće napade u BiH. Teroristi mogu napasti bez upozorenja, ciljati na turističke lokacije, saobraćajne centre, tržnice i šoping-centre, vladine institucije, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, velike sportske i kulturne manifestacije, obrazovne institucije, aerodrome i druge javne prostore“, ističu u Stejt departmentu.

Ako američki državljani putuju u BiH, Stejt department im savetuje stalnu budnost, posebno ako prisustvuju velikim događajima ili posećuju turističke atrakcije, a savetuju im da stalno prate informativni program.

„Ne udaljavajte se od asfaltiranih puteva i ne prilazite napuštenim zgradama zbog moguće opasnosti od mina“, istakli su oni.

Britanci takođe upozoravaju svoje državljane da je izvesno da bi teroristi mogli izvesti napade u BiH, te posebno naglašavaju i opasnost od minskih polja. Ipak, kako navode, od oko 9.000 britanskih državljana koji godišnje posete BiH, velika većina prođe bez ikakvih problema. Ističu da je stopa kriminala u BiH relativno niska, ali upozoravaju da su stranci verovatnija meta sitnih kriminalaca.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Amerika obučava muslimanske teroriste u Bosni za buduće terorističke napade po Evropi. Sve radi biznisa. Čitava Amerika je jedan vojni kompleks i kad bi on propao čitava Amerika bi kolapsirala. Zato Amerika pali i žari po svetu da bi mogli prodavati oružje. Sve se stavlja u svrhu profita. Zato im je biznisman predsednik.

    • Velika Metla says:

      Milorad,mora se priznati da su veliki broj nesrećnih i glupih "bosančerosa" muslimana tako navukli na tanak led,da jadnici stvarno misle da se bore za nekakvu "muslimansku stvar"! A gazda im je čifut hazar,cionista! Naravno glupom bosancu toliko daleko svest ne doseže! Potseti me na našeg vozača grtalice............,Zaharija! Ne retko glup,nego gusto glup!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *