ШТА ТО АМЕРИКАНЦИ РАДЕ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ? Шта то они знају?

ШТА ТО АМЕРИКАНЦИ РАДЕ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ? Шта то они знају?

8 септембра 2018

НАЈБОГАТИЈИ Американци се боје глобалне апокалипсе и предузимају мере да јој умакну.

Најмање седморица њих из Силиконске долине већ су купила специјалне бункере за „смак света“ – тешке по 150 тона – поставили их на територији Новог Зеланда.Три и по метра испод земље.

Бункере производи тексашка компанија Rising S Co из Тексаса, чији је генерални директор Гари Линч. Али, зашто Нови Зеланд?

Америчка новинска агенција Bloomberg наводи да амерички богаташи настоје да себи обезбеде сигуран спас за случају избијања нуклеарног рата, какве глобалне епидемије која би косила као некад куга и планетарне побуне сиротиње против 1 одсто богатих.

А зашто Нови Зеланд – до којег би стигли приватним авионима – објашњава Линч:

„Та земља никоме није непријатељ. Она није на нишану ничијег нуклеарног оружја. Њој не прети рат. То је место где људи с разлогом траже прибежиште“.

Нови Земан има 4,8милиона становника, а од Астралије је удаљен 4.000 киломатара.

У тој земљи неки политичари бициклима долазе на посао.

Стамбени квадратни метар је два пута јефтинији него у Сан Франциску.

Нови Зеланд је – схвативши да је изолованост заправо његова развојна шанса – почео да управо на страху од глобалне катаклизме привлачи технолошке иноваторе и инвеститоре.

Један од њих је амерички био-инжењер Реги Лутке који је своје пресељавање на Нови Зеланд овако објаснио:

„Та земља људе из Силиконске долине привлачи тиме што уопште не личи на Силиконску долину“.

Лутке је један од оних који су добили „инвестициону визу“ на коју имају право сви који на Новом Зеланду током три године потроше најмање 6,7 милиона долара.

Прошле године је то право искористило 17 богатих Американаца.

Више од 10 Американаца са Западне обале купило је некретнине око Квинстауна вредне милионе долара.

Милијардер и суоснивач PayPal Питер Тил – иако је на Новом Зеланду боравио свега 12 дана – добио је пребивалиште и поред града Ванака купио имање које је платио 13,8 милиона долара.

Поводом америчке „помаме за Новим Зеландом“, бивши премијер те земље – Џон Кеј – рекао је:

„Ако желите `резервни аеродром` за случај смака света – изабраћете неко удаљено и безбедно место. А Нови Зеланд је управо такво место. Лично знам доста људи који говоре да ће купити некретнине код нас ако свет крене у пакао“.

Bloomberg је, иначе, објавио да се управо о таквој `евакуацији на Нови Зеланд` разговаралона трим последњим вечеринкама у Силиконској долини.

Агенција тврди да је на последњој један од богаташа испричао да у гаражи држи у приправности мотоцикл са оружјем којим ће – заобилазећи `чепове` у градском саобраћају за најкраће време стићи до свог приватног авиона који држи на једном аеродрому у Невади.

Објаснио је – са озбиљним изразом лица – да ће му оружје бити потребно да се одбрани од зомбија.

И бос Y Combinator – Сем Алтман – не крије да ће у случају какве пандемије бежати на Нови Зеланд.

И он је спремио `путну торбу`- са оружјем, антибиотицима, батеријама, водом, гас-маском…

(Факти)

KOMENTARI9 коментара

 1. Velika Metla says:

  Хахахахахахахахахахаха..........,од Господа Бога се НИКО НИКАДА није могао сакрити,па нећете ни ви! Поготово ВИ који сте се обогатили на људској муци и јаду! "Теже ће бити богаташу ући у Рај,него слона прогурати кроз иглене уши"!

  • Trebao je neko da im kaže says:

   da će ostrva nestati, po reči i pravdi Božjoj, hi, hi... koji su to cirkusanti. Skoro pa da mi ih je žao.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Čim takvi naseljavaju N.Z.to znači da bi posle nuklearnog rata oni na N.Z.instalirali isti sistem koji je i doveo Svet do ove krizne situacije...englezi su to, nema to mozga, stalno ista sr... rade i ne menjaju se.

 3. spira says:

  Kopaju bunkere, spremaju se za nuklerni rat

 4. raikkonen says:

  pricaju ko da su deca od po 7-8 godina..gluposti !!..ako krene nuk. holokaust ni novi zeland nece preziveti..doletece i tamo neki ''avangard'' ..''jars''..''sarmat''...i potopice to ostrvo...bio nov zeland neutralan ili ne!!..badava se ovi idioti ukopavaju..sve nakon globalnog unishtenja nema smisla, bar najmanje 100-tinjak godina a mozda i vishe..

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Sklonište neće nikoga da zaštiti. Em je bolje, em spasonosno da izbugite život u ime Hristovo jer ćete o vaskrsu naslediti život večni, nego da krijete ovu vašu bedu od grešnog života po skloništima da bi vam Bog pogubio na kraju i telo i dušu vašu u paklu. Pa sad gledajte gde ćete vaše milijarde koje će da svedoče protiv vas, jer Bog reče u Svetom Pismu: "Nakupiše sebi blaga u zadnje dane." Ovi zadnji dani služe da se obratite od zla i predate život za Hrista da bi ste nasledili spasenje o pravednom sudu Božijem kada će svako dobiti po delima svojim.

  • Znaju oni says:

   da će koji idu da sačuvaju glavu ostati bez nje, a koji život izgube pravde Božje radi, naći će ga. Ali im ne da taj njihov gazda, skupo su se prodali, a naplata rate stiže s kamatama.

 6. da da says:

  novi zeland je udaljen od australije 1900 km,a ne 4000 km

 7. padre says:

  Ništa oni ne znaju, da nešto unaju, bilo bi jim jasno, da je to sve uzalud, jerne znaju ništa da rade!Pa oni ne znaju, kao se dolazi do onog što jim jena stolu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u