ШТА ТО ФРАНЦУСКА спрема у вези КиМ?

ŠTA TO FRANCUSKA sprema u vezi KiM?

14 februara 2020

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo premijeru privremenih kosovskih institucija Aljbinu Kurtiju, u kome mu čestita izbor na tu funkciju i istovremeno traži ukidanje taksi na srpsku robu, kako bi se omogućio nastavak dijaloga, prenosi „Gazeta ekspres“.

„Prvi korak bi trebao da bude nastavak dijaloga, za koji sam spreman da posredujem, organizovanjem samita u Parizu, uskoro, sa liderima Kosova i Srbije, u saradnji sa kancelarkom Merkel i visokim predstavnikom EU Boreljom“, napisao je Makron u pismu koje je u sredu francuska ambasadorka u Prištini Marin Kristin Butel predala Kurtiju.

Makron je naveo i da nastavak dijaloga podrazumeva akcije obe strane.

„Obustavu stopostotne takse od strane Kosova i obustavu kampanje protiv priznavanja Kosova od strane Srbije“, napisao je francuski predsednik.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mile says:

    " „Obustavu stopostotne takse od strane Kosova i obustavu kampanje protiv priznavanja Kosova od strane Srbije“, napisao je francuski predsednik. HOĆE LI JOŠ NEKO POVUĆI PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE? PA DA ALJBIN BUDE BLOKIRAN, A TIME I DALJI PREGOVORI.

  2. milorad2 says:

    samo treba gurati diplomatsku ofanzivu a oni taxe mogu da ukinu a i NE MORAJU.Sad se vidi da je cela priča sa taxama došla iz EU kao čip za trgovinu, mi taxe vi diplomatiju.Samo ih treba pritisnuti diplomatski , biće još povlačenja ali dačić ne može da stigne svuda sam, treba formirati ekipu izaslanika, velika većina država je priznala kosovo a da nisu imali pojma šta priznaju, takodje treba videti da li je moguć d ruska i kineska diplomatiji pomignu pri tome , oni imaju gomilu kontakta i stalno iamju nove diplomtske ugovore, mogu kootno u nekim slučajevima da ubace i kosovo kao deo PAKETA usput :)Kada bi to uradili 2/3 afrike bi povuklo priznanje kosova do kraja ove god:) a ovima koji povlače priznanje ionako nije stalo niti ih interesuje kosovo zato su ga i priznali jer ih ne zanima šta se tu dešava pa onako malo mito od šiptara i par prijateljskih savta od bivših kolonijalnih gospodara, ogroman uticaj u celoj toj operaciji prznavanja kosova su odigrale američka i engleska diplomatija, sad može da im se vrati istom merom uz pomoć rusa i kineza.Uopšte medjunarodni status kosova je SMEŠAN za njih smo mi supersila u diplomatiji i to treba iskoristiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *