ШТА ТО НАТО СПРЕМА? Ракете за напад на Русију!?

ŠTA TO NATO SPREMA? Rakete za napad na Rusiju!?

18 juna 2020

Ministri odbrane zemalja-članica NATO-a usvojili su paket mera kao odgovor na jačanje ruskog raketno-nuklearnog potencijala, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon virtuelne konferencije.

„Zemlje NATO-a donele su odluku da kupe sisteme protivvazdušne odbrane ‘Patriot’ i SAMP/T (italijanske i francuske proizvodnje) kao odgovor na nove rakete u Rusiji“, precizirao je Stoltenber i dodao da su takođe pristali da investiraju u proizvodnju lovaca pete generacije.Generalni sekretar je istakao da Alijansa smatra da su akcije Rusije u pravcu modernizacije vojnog potencijala preteće i „neodgovorne“, i da je retorika te zemlje usmerena na zastrašivanje zemalja NATO-a.

„Prošle godine je raspoređivanje ruskih raketa 9M729 (SSC-8 po klasifikaciji NATO-a) dovelo do kraha Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. To su rakete dvostruke namene, imaju domet do evropskih gradova i snižavaju prag potreban za upotrebu nuklearnog oružja. Rusija takođe modernizuje interkontinentalne balističke rakete. U Rusiji se pojavila i hipersonična jedrilica“, istakao je Stoltenberg.

NATO neće razmeštati nuklearne rakete u Evropi

Takođe je dodao da NATO neće razmeštati nove nuklearne rakete u Evropi.

„U okviru paketa mera, NATO je doneo odluku da ne raspoređuje nove rakete kopnenog baziranja, jer ne nameravamo da recipročno odgovaramo na izazove Rusije“, rekao je Stoltenberg, ne precizirajući kakvi su planovi Alijanse o razmeštanju nuklearnih raketa morskog i vazdušnog baziranja u Evropi.

Poziv Kini za učestvovanje u dijalogu o kontroli naoružanja

On je dodao da Alijansa poziva Kinu da učestvuje u međunarodnim naporima kotrole nuklearnog naoružanja.

„Nema sumnje da Kina, s obzirom na to da proizvodi sve moćnije naoružanje i pomorske snage, mora konstruktivno učestvovati u dijalogu o kontroli naoružanja, između ostalog, i nuklearnog. Svetska vojna sila takođe ima globalnu odgovornosti u oblasti kontrole naoružanja“, konstantovao je generalni sekretar.

On je dodao da su ministri odbrane NATO-a razgovarali i o povlačenju američkih trupa iz Nemačke, ali da nisu doneli nikakvu konkretnu odluku kada će se to dogoditi i koliko vojnika će biti povučeno.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Sputnjik reklamira Stoltenberga. Providno, glupavo, namerno, idiotski ili šta? Jel čitaju oni članke Zapdnih medija? Pa o ovme Zapad napiše čitav roman na dve strane novina i ispljuje natenane istočnog "stoltenberga" tako da se i rođenoj mami smuči. A kad pilitičari zapada pričaju, oni kažu Fašista istočni "stoltemberg" laže ko ker i proserava se...To je konstanta na Zapadu a ovi istočni mediji u zaletu kopiranja zapadnih medija počeli da pišu sami protiv sebe. Političari isto. Ceo svet se smeje Putinu za "partnjorisanje" Zapada koji ga gleda ko krava mrtvo tele, mada mu nikad nisu prebacili zato što ih partnjoriše. Ko vele, kad si idiot, ne treba te dirati. Kada pročitam ovake članke sa Istoka, nije mi jasno da Istok dozvoljava ovakoj gamadi da postoji. Treba ih oterati na Zapad, jer ovo je čisto prozapadni članak. A pošto Istok još uvek nije prošao pubertet ni u politici ni sa medijima, nije čudo da su zaostali 100%. Zajedno sa medijima koji ovako pišu, treba proterati i sve poltronske i kilave političare koji partnjorišu Zapad a na drugoj strani prosipaju cveće po sebi. Kada urade nešto dobro, treba ih pohvaliti i istog momenta smeniti ili proterati jer su medijska i politička odupiranja Zapadu kratkog daha. Bar ljudi imaju dovoljno. Onaj Si i Putin napravili ršum na početku, toliki da se ceo ugroženi svet obradovao i zavoleo ih ali prošlo vreme i oni se pretvoriše u kilava smetala u svojim državama i sve više nerviraju i svoje i tuđe narode. Kilavi istočni mentalitet zna samo dve stvari. Da izgine na fatove a u miru sagne glavu i naguzi se onima koji ih vekovima napadaju. Naravno da vremenom svaki originalni projekat na Istoku pada u vodu. Bio dobar ili loš.

  2. Rista says:

    Severni i Južni tok projekta Rusije je totalno propao. Kineski Put Svile je totalno propao. Rusima je dozvoljen izvoz nafte u nemačku ali da i dalje plaćaju Porošencima a preostali izvoz nafte je rusiji dozvoljen samo drugom ruskom vekovnom neprijatelju Turskoj. Pokušaj izvoza u prijateljske ili poluprijateljske države Rusije je propao. Zabranio Zapad. Put Svile udaren na velika zvona, ali čak ni na samom startu Istočni narodi nisu uspeli da naprave ujednačenu trasu. Rusi su tvrdoglavo zadržali šire rastojanje šina na železnici a Kinezi nisu hteli ni da čuju da svoje šine prošire i do k....! Mo jega! Već problemi. Kada Svileni voz iz Kine stigne na granicu sa Rusijom, onda se na sve kineske vagone stavljaju ruske osovine i točkovi, i obrnuto. Jebeš svileni sporazum. Posle sankcija Kini kina je dobila dozvolu da nastavi samo sa putem svile prema Zapadu i to je morala da popravi i napravi Sanitarni put svile, čime se Si falio ko neko balavo dete a taj sanitarni put je koštao Kinu dodatnih desetina milijardi. Morali su po novom sporazumu da dignu higijenu na proizvodnim mestima na nivo Zapada, da zapadni potrošači ne dobijaju proljiv a morali su i higijenu pakovanja da dignu na nivo Zapada i slične stvari. Istočni narodi su stvarno neki...razočaravajući narodi. Kao i ja što sam ali ja nisam narod i smetam samo sam sebi. I većini koja čita moje komentare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *