ШТА ТО ПРИЧА СТИПЕ МЕСИЋ?

ŠTA TO PRIČA STIPE MESIĆ?

11 maja 2020

Nekadašnji hrvatski predsednik i poslednji predsednik Predsedništva SFR Jugoslavije, Stjepan Mesić povodom najave da će se 16. maja u Sarajevu održati misa posvećena 75. godišnjici Blajburga kaže da je iznenađen da se takva misa održava, jer je, kako kaže, Blajburg izmišljotina.

„U Blajburgu nema nikakvih žrtava. Blajburg je jedna izmišljotina, u Blajburgu je kapitulirala kvislinšta vojska, a 10-15 dana pre Blajburga kapitulirao je Treći rajh…“, kazao je Mesić za portal Radiosarajevo.Dodao je da se Katoličkoj crkvi neke važne činjenice konačno moraju reći, te pitati kome se to održava pomen?

„Neka objave fotografije, ko je ubijen tamo…“, dodao je Mesić i rekao da su svi civili pušteni da se vrate svojim domovima.

Prema njegovim rečima, pojedinci iz Crkve ne mogu prežaliti jer je kapitulirala Nezavisna država Hrvatska (NDH).

„Zbog toga što se Katolička crkva još nije oslobodila NDH-zije. Jer tih boraca za izgubljenu stvar ima još dosta, ali najviše u Katoličkoj crkvi. Njima treba ko zna koliko još vremena da shvate da je NDH bila zločinačka organizacija, sa krvavim rukama, sa velikim zločinima i da se, na njihovu žalost, ona više nikada ne može vratiti. Prema tome, koliko god oni žalili za NDH, ona se nikada neće vratiti“, rekao je Mesić za portal Radiosarajevo.

On smatra i da je često reaktiviranje priče o Blajburgu krivica pre svega, aktuelnih hrvatskih vlasti koje na toj „nostalgiji za jednim zločinačkim režimom skupljaju poene za izbore“.

„Međutim, time se kompromituju u celom svetu, jer je upravo u Drugom svetskom ratu pobedio antifašizam. Ne samo u Evropi, već i u celom svetu, pa i u Hrvatskoj. Oni to jednostavno ne razumeju, oni žive u jednom izgubljenom svetu. Ali u tome prednjači Katolička crkva“, istakao je Mesić.

On ukazuje da sav moderan svet zna da je pobedom saveznika u Drugom svetskom ratu taj zločinački režim, fašizam, nacifašizam definitivno sišao sa političke scene. „On je neponovljiv, kao što su neponovljivi ti mega-zločini koji su se dogodili u vreme Drugog svetskog rata“, kaže Mesić.

Prema njegovim rečima, fašizam je takav sistem koji je išao na uništenje celih naroda.

„Židove je trebalo uništiti da bi im se uzelo bogastvo. Romi su trebali biti uništeni – da ne smetaju. A Sloveni, ili robovi, su trebali ostati da rade za nadljude, a to su Germani. To i ovi naši nostalgičari za NDH-om ne razumiju. Da je pobedio Treći rajh, oni bi bili robovi. Oni žale za svojim ropstvom! Oni, jednostavno, ništa ne razumeju“, zaključio je Mesić.

KOMENTARI26 komentara

 1. Vreme says:

  Progleda covek pod stare dane,super

  • Za Srbiju says:

   Savetujem ti da ti progledaš, a Mesić je bio i ostao nacista - srbomrzac. Po ko zba koji put, izbrisao je srbsko stradanje, a svu odgovornost za genocid u Nacističkoj državi hrvackoj, onda i sada, nazvao zločinom i prebacio na katoličku crkvu. Ako ne umeš da čitaš, nemoj ni da pišeš komentare.

 2. Kulak says:

  Među sto sranja koje je napravio,tu i tamo kaže nešto prihvatljivo.I to je on.

  • Za Srbiju says:

   Ako ti je ovaj monstrum prihvatljiv, onda te zahvatila demonizacija.

  • Istina booli says:

   Šta je srbine, sad još čekaš da neki Hrvat kaže, da je uredu, da ste sravnali Vukovar, zar ne ?

 3. Johnny says:

  Pa jeste mesicu, BRAVO, BRAVO! Hajde, kazi nam kako stoje stvari posto smo mnooogo ne obavesteni. Gosn. Mesic Pizdurina se sada setio da tako prica kad se snage na geopoliticloj sceni menjaju, kad Rusija ne da da se laze, kad se i svaba polako opametio i shvata da ako nastavi da slusa koga ne treba da moze da bude da ga ne bude, pa brze bolje i Mesic Govno da se javi i krene da menja plocu da bude u trendu i da se ne propuste novi momenti. Pihh, Govno jedno Smrdljivo! Sve je vec Ducic lepo rekao o tebi i tebi slicnima. Pihh, poganih li neljudi.

  • Portopranco says:

   Taj je mesić tipičan hrvatski političar,licemjer i farizej.Prvo oko 60 godina ustašuje,a onda se kao posipa pepelom.Tamo sam rođen,sjedio sam u razredu u klupi sa jednim ustaškim sinom koji je meni koji sam iz partizanske obitelji pametovao o "povijesnom pravu hrvatskog naroda".To njihovo "pravo" se svodilo na to da trećinu Srba treba ubiti,trećinu pokatoličiti,a trećinu protjerati.Tu je negdje,u tim mozgovnim konstrukcijama i mesić.

 4. Cp6a says:

  Malo je evoluirao ali je i dalje providan. NDH postoji i cilj je postignut. Novi cilj je na čekanju. Na nama je da prvo njihov megazločon nikad ne zaboravimo, a da onda prvom prilikom im višestruko vratimo.

  • Veliki brat says:

   Dijete drago (očito je da nemaš više od 13 godina), imaš genocidne porive, kao i ostatak tvoje genocidne nacije, koja nosi žig genocidnost na čelu.

   • Filip says:

    Što ga napadaš? Ne verujem da je Srba Hrvat!!!

   • Cp6a says:

    U čemu je problem ujače? Rekao sam "ne zaboravimo" i "vratimo". Čist račun, duga ljubav, zar ne?

   • Pravda says:

    Sta je ujko, vices drzte lopova, sram vas bilo zlikovci.

 5. Popara Dorcol says:

  Izgleda serum istine stvarno postoji, Ali je loseg kvaliteta, suvise vremena treba da reaguje. U medjuvremenu laz je rasla sa brojem nevinih zrtava. Laz je najvece oruzje protiv covecanstva.

 6. Branko says:

  Napokon je svatio gde leži izvor svih problema na Balkanu. Trebalo mu je vremena i vremena, a ko fol neki intelektualni kapacitet. Pokrij se preko ušiju!

 7. Za Srbiju says:

  NDH nikada nije kapitulirala, samo je menjala naziv. Mesić je fizički i mentalni (majmunisanje javnosti) dokaz da je čovek postao od majmuna. Naravno za ateiste-komuniste.

 8. petrovgrad says:

  Hrvatska je od stcanja nezavisnosti secesijom iz SFRJizgubila 50% stanovništva. Danas ima nešta više od dva milione. Šta će biti sa njom za 25 godina. Ko će živeti u njoj. Koji je to napredak.

 9. Danijel says:

  Nije Bravo opet Mesic kad kaze malo istine uvjek bovka i manipulise nisu sloveni vec SRBI od Slovena 90% je bilo SRBA sto to jasno ne kaze Mesic tiha ustaska lisica samo menja narav.

 10. ! says:

  Orangutanko!

 11. Crni Petak says:

  ‚Taj je stari licemerni prevarant, sve što taj kaže može u smeće. Poslednji predsednik SFRJ bio je Janez Drnovšek, a ova budala nije bila predsednik ni jedan jedini dan, jer se zemlja raspala pre nego što su njega zvanično proglasili za predsednika, a kada je on to video čekajući u red za predsednika izjavio je: "Moja uloga je izvršena, Jugoslavija više ne postoji!" Da je i tada postojala neka pravna zemlja, zar ne bi takvog čoveka na doživotnu robiju? Liči na čoveka ali je u stvari bodljikavo prase sa otrovnim bodljama, nije dostojan pažnje jer ko njega gleda i sluša verovatno nakon toga tri dana nema sreće u životu. Taj bi izdao rođenu majku i oca, a kome god se ulaguje tome gleda nož u kičmu da sabije. Srećom nema veze sa Srbima jer je na čast i diku Hrvatima kojima je kasnije zaista i bio predsednik doličan po svojim osobinama.

 12. Gagi says:

  Olos i ljudski dripac je uspeo sto niko nije, razbio je Jugoslaviju za koju je izginulo pola Srpskog naroda.U toj pogibelji,rvati su napravili drzavu koju su samo mogli da sanjaju. Katolicki projekat komunizma je osakatio Srpski narod,jedan od ucesnika tog projekta je bio doticni antifasista koji je bio predsednik svojim fasistima koji su opet u istoriji osakatili Srpski narod. Sada se kurva, preporucuje se, Srbi su lakomi na dobro i lepu rec.Verovatno mu je ovako odrtavelom zivotnu cilj Beograd jer ovde ima najvise svojih saboraca i zemljaka.Gleda on kako njegovi vuku Srbiju u propast a njega u toj igri nema, malo mu je krivo. Voleo bi on da bude ovde i da bude zasluzan za totalno unistenje Srba, onda bi crkao u miru i zadovoljan, verovatno bi bio sahranjen u aleji velikana pored ovih drugih rvatskih velikana koji su podmuklo urusavali Srbiju. Naravno, Milunka Savic i ostale patriote nemaju mesta u toj prestiznoj aleji unistitelja Srba.

  • Petar says:

   Ne zaista, nije on razbio Jugoslaviju, to su učinili spolja preko podrivanja unutar zemlje. Koliko god da je ovaj Stipe i bio spreman na to, Jugoslaviju su već bili srušili pre nego je on došao do bilo kakve vlasti i predsedništva. Sramota da je on svojom izjavom prihvatio tu odgovornost jer je to učinio samo da bi se pohvalio svojom zlom namerom prema zemlji kojom je trebao da predsedava, ali nikakvu kaznu nije primio. Onda shvatate kakav je to ne ljud?

 13. Gagi says:

  Doduse, sve je moguce. Rvati su kupili pola Srbije, nije nemoguce da doticni dodje u Beograd i kontrolise razvoj svog kapitala. U zemlji Srba koji su presli Albaniju i probili front na Solunu.To je nama nasa borba dala ...

 14. Geto says:

  Odradjena je etapa konacnog obracuna sa srbima u krajini,zapadni jezuitski uticaj polako slabi , mora se postepeno prebaciti u rezim 2.Da se srbi narednih 20-setak godina ne dosete, pa kad katolici ponovo povrate uticaj ocistiti bosnu.Stipica to dobro zna recept je star i veoma delotvoran, samo su srbi sve sebicniji i gluplji.

 15. Zoran says:

  "A Sloveni, ili robovi, su trebali ostati da rade za nadljude, a to su Germani. "________A to danas nije tako? :)

 16. triglav says:

  i 35 miliona slovena je trebalo pobiti, da bi se im oduzelo bogastvo, dalo hazarima, poput soroša, i da bi se smanjio broj belih ljudi.

 17. Drago says:

  Ova spodoba od čoveka malo peva ustaške pesma, malo partizanske. Čovek zalutao na zemaljsku kuglu. Po stricu je ustaša, zarobljen 1943 pred Moskovom u ustaškoj vojsci, a onda ga Tito prima u partizane 1944 i postaje potpukovnik. Eto tako se nadalje stvarala ustašija do današnjih dana, po Brozovom receptu. A ova spodoba je primjer toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *