ШТА ТО РАДЕ? „Кијевски режим присилно исељава житеље 31 насеља која држи под окупацијом“

ŠTA TO RADE? „Kijevski režim prisilno iseljava žitelje 31 naselja koja drži pod okupacijom“

27 septembra 2023

KIJEVSKI režim čini nezamislivo nasilje nad stanovništvom okupirane Hersonske oblasti.

Okupacione vlasti grada Hersona i Hersonske oblasti iseljavaju ljude iz 31 mesta pod kontrolom režima u Kijevu. Time se bave kijevske obaveštajne služe i Služba bezbednosti Ukrajine uz podršku ekstremista iz nacionalističkog bataljona Cunami koji su pristigli iz Nikolajeva gde su ranije ti isti militanti vršili nasilje i odmazde protiv pristalica Rusije.Nacisti – da bi Hersonce naterali da napuste svoje domove – pribegavaju zastrašivanju: na ulaze stambenih zgrada, u dvorišta i na privatne kuće bacaju granate, postavljaju eksploziv, šalju dronove, nasilno otimaju roditeljima decu i odvoze ih.

Takođe: civile odvode sa kontrolnih prelaza, a zatim ih prebacuju u logore nedaleko od Nikolajeva gde vrše selekciju. Muškarce odmah izoluju i u partijama šalju u vojne odseke za dalje slanje u zonu borbenih dejstava, odnosno u klanicu.

Tokom zime 2022-2023. godine okupacione vlasti, koje su potčinjene kijevskom režimu, vršile su prinudnu evakuaciju cenjenih stručnjaka iz Hersonske oblasti u zapadnu Ukrajinu, u prvom redu lekare.

Trenutno je u toku nasilno preseljavanje civila koje dobija masovni karakter. Decu odvajaju od roditelja, a očeve od porodica. To mogu da rade samo pravi fašisti. Isti, kao i oni pre 80 godina. To nam je za nauk sa kim imamo posla.

(Izvor: @SALDO_VGA Telegram-kanal „Vladimir Salьdo“)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *