ШТА ТО РАДИ ПОЉСКА?

ŠTA TO RADI POLJSKA?

21 marta 2019

Vlasti Poljske sistematski falsifikuju hroniku Drugog svetskog rata, ignorišući istorijsku logiku i organizujući manifestaciju povodom godišnjice početka Drugog svetskog rata bez učešća Moskve, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Ministarstvo je iznenađeno namerom Poljske da obeleži godišnjicu početka Drugog svetskog rata 1939. godine samo u prisustvu predstavnika država-članica EU i NATO-a i zvaničnika nekoliko bivših republika Sovjetskog Saveza.„Uprkos odlučujućem i nesumnjivom doprinosu naše države porazu Hitlerovog Rajha i oslobađanju Poljske od nacističkih okupatora u toj postavci nema mesta za Rusiju“, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Prema saopštenju Ministarstva, tom odlukom događaj je postao „privatan“, što je još jedna pojava „iskrivljenog pogleda poljske administracije‚ koja zbog svojih trenutnih političkih prioriteta sistematski falsifikuje hroniku Drugog svetskog rata i posleratnog perioda“.

„Neka to ostane na savesti sadašnjih poljskih vlasti“, dodali su u resoru.

Kako je za agenciju RAR izjavio šef kancelarije poljskog predsednika Kšištof Ščerski, manifestacija će biti održana „u krugu država sa kojima Poljska danas sarađuje na dobrobit sveta, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava i poštovanju suvereniteta država“.

„Kršenje tih pravila je bilo karakteristično za agresore 1939. godine i ostaje najveća pretnja za svet danas“, dodao je Ščerski.

Prvog septembra 1939. godine počeo je Drugi svetski rat, kada je Nemačka napala Poljsku. Nakon toga deo njene teritorije je pripao Trećem rajhu, a drugi deo SSSR-u.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kiwi says:

  Nisu se bunili kad su dobili skoro celu istočnu Prusku, Dancing i ostalo, onda su im Rusi bili dobri! Zaslužili su da im se ponovi istorija u svakom pogledu...

 2. Velika Metla says:

  rekao sam vam ja pre par godina,da će da okrenu istoriju na taj način da je Hitler vodio oslobodilački rat,a da su Rusi bili agresori,kao i da su Rusi imali konc-logore a ne nemačka! Za 50 godina,ako Rusi ne obve "posao" ima da ovako kako ja kažem piše u udžbenike svih škla u Evropi! Zapadu je majka laž,a otac obmana! Ako ne verujete vi proverite! Samo nemoj posle da bude "nismo znali"!

 3. Za Srbiju says:

  „Neka to ostane na savesti sadašnjih poljskih vlasti“ Baš ih briga. Katolici nemaju savest.

  • Velika Metla says:

   Za Srbiju,a ovi koji se pozivaju na savest i svest vatikanoida su mi najsmešniji! Čoveče,šta je još potrebno da sotonina ekspozitura na planeti Zemlji uradi da bi ta stoka napokon shvatila da se ne smeju pozivati,niti nadati,na svest i savest vatikanoida? Neverovatno!

 4. vanja says:

  Poljaci su sve do 1939 godine pokusali da postignu alijansu sa Hitlerovom Nemackom, da bi zajedno krenuli na SSSR (sa blagoslovom Engleske i Vatikana) Staljin ih je preduhitrio kada je potpisao ugovor o nenapadanju sa Hitlerom. Poljaci su ispali zrtve, ali su zajedno sa Nemackom podelili Cehoslovacku i razgovarali o podeli Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *