ШТА ТО РУСИ СПРЕМАЈУ У СИРИЈИ? (ФОТО)

ŠTA TO RUSI SPREMAJU U SIRIJI? (FOTO)

17 jula 2020

Ruski mornarički brod ove nedelje je fotografisan u pravcu sirijskog lučkog grada Tartus, koji je takođe lokacija mornaričke baze Ruske Federacije na Sredozemlju.

Prema pomorskom posmatraču Joruku Isiku, brod KIL158 Crnomorske flote prešao je Bosforski moreuz koji povezuje Sredozemno i Crno more.Raspored ruske mornarice u teritorijalnim vodama Sirije je prilično zanimljiv, jer se brodovi dizalice često koriste za građevinske projekte u otvorenom moru.

„Kao što ime govori, brod s kranom je ona vrsta pomorskog broda koja na sebi ima pričvršćenu dizalicu. Brod s dizalicama je od velikog značaja kada je u pitanju aspekt izgradnje građevina u otvorenom moru. Samo se zbog takvih plovila izvode mnoge važne konstrukcije u dubljim delovima mora i okeana“, rekao je Marin Insajt (Marine Insight, srp. uvid o pomorstvu) o brodu sa kranom.

„Uloga i obim krana sa dizalicom slični su kranovima koji se koriste u svakodnevnoj gradnji i poslovnim aktivnostima. Jedina razlika je činjenica da se prva varijanta dizalice koristi u morima, dok je druga na čvrstom terenu“, dodali su oni.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Uskoro počinje gradnja Sirisko-ruskog cjevovoda ( Gaz ili nafta ) a to znači kraj Isilovaca i amera na bliskom istoku ( Sirija , Irak , Iran ) !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *