ШТА ТО СПРЕМА РУСКА ВОЈСКА? Руски војни аналитичари загонетно најављују „добре вести са фронтова“

ŠTA TO SPREMA RUSKA VOJSKA? Ruski vojni analitičari zagonetno najavljuju „dobre vesti sa frontova“

2 aprila 2023

RUSKI vojni analitičari počinju da najavljuju „skore dobre vesti sa frontova“.

Jedan od njih – Mihail Onufrienko, sa smeškom zadovoljstva na licu – rekao je: „Biće ih narednih dana. Ali, neka ih saopšti Ministarstvo odbrane RF“.Kako trenutno stvari stoje, pred padom je Bahmut (Artjomovsk), koji neki već nazivaju „džinosvkom mašinom za mlevenje ukrajinskog vojničkog mesa“. Uprkos tome što je u njemu, po procenama, još uvek oko 10.000 vojnika kijevskog režima.

Pred padom je i superutvrđena Avdejevka – nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad Kamenkom (utvrđena predstraža severoistočno od nje) i počele da Ukre potiskuju iz Pervomajskog. Čim se to dogodi – i Avdejevka će biti faktički opkoljena.

Pred padom je i Marjinka. Ukrajinci se još nekako drže samo na njenoj zapadnoj periferiji. Ali, i za njene branioce su sve veći problem ruske avio bombe od pola tone.

Ruski avioni ih „ispuštaju“ dok su izvan dosega ukrajinske PVO, a one potom kao jedrilice lete po 30-40 kilometara prema zadatom cilju.

„Novi optimizam“ isijava i predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

On je upravo ocenio da će se ukrajinski sukob završiti „potpunim gubitkom vlasti kijevske hunte“, a prekretnica će se dogoditi „već ove godine“.

On pobedu Rusije smatra „unapred predodređenom“:„Situacija ide ka završetku sukoba, koji se neće okončati mirom, već potpunim gubitkom vlasti nad zemljom od strane kijevske hunte. Urušiće im se front. Pašće nacističko drvo koje su dugo gajili“.

Konstantinov predviđa da će Rusija „povratiti kontrolu nad svojim istorijskim teritorijama“:

„To će se, uveren je, desiti bliže jeseni. Mnogo toga će se poklopiti, ali će presudna biti dejstva naše vojske koja je će potpuno u svojim ratnim čizmama. Moja komunikacija sa momcima na liniji fronta me ubeđuje da će se događaji razvijati upravo na ovaj način“.

Načelnik združenog generalštaba Oružanih snaga SAD general Mark Mili priznao je da sumnja da će Kijev biti u stanju da povrati sve teritorije koje je Ukrajina izgubila.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *