ШТА ТО ВЛАСТ ЗНА, А НАРОД НЕ? „Велика Албанија значи рат!“

ŠTA TO VLAST ZNA, A NAROD NE? „Velika Albanija znači rat!“

17 avgusta 2018

„Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša Vojska“, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naveo da se on već jasno i glasno izjasnio za razgraničenje.

– Smatram da treba zaustaviti širenje “velike Albanije“, najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. “Velika Albanija“ znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila – upitao je Vulin.On je na Televiziji Hepi rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svedoči i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel.

– Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja – naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen.

– Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja “velike Albanije“ i zato ću činiti sve da pomognem – zaključio je ministar Vulin.

KOMENTARI3 komentara

  1. marko says:

    NIKAAKVI RAT NECE VUCICI VODITI SIPTARI CE DOCI GDE HOCE KOSOV SU DOBIL IJE DRZAVA NATO IH PRIZNAO UZET CE I PRESEVO SILOM

  2. Rodja says:

    " Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom." G-ne ministre, svaki Srbin će pomoći u slučaju poštovanja ustava R. Srbije. Svakako, svaki od nas će stajati pred istorijom na osnovu svojih "zasluga". "Istorija se pokušava menja", ali u korist Šiptara i tzv r. kosovo. "Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja “velike Albanije“ i zato ću činiti sve da pomognem – zaključio je ministar Vulin.# Tako je ministre, razmišljajući o "sebelom crevu", sigurno "ulaziž u istoriju u postupku obnove srpske državnosti", koja će se svesti na beogradski pašaluk!!!

  3. Miraš says:

    Ništa Vi dobro ne radite, pomažete stvaranje Velike Albanije sa novim sporazumima. Medjusobno teritorije mogu da razmenjuju ili koriguju samo suverene države, a Kosovo to zasad nije. Razmena u slučaju Kosova ne bi samo značila da Srbija sama sa sobom nešto razmenjuje, nego takvim sporazumom Srbija bi automatski priznala drugu državu - nezavisno Kosovo. Sledeća nevolja je da bi to otvorilo pitanje daljeg prisustva UN snaga i civilnih i bezbednosnih na Kosovu (UNMIK i KFOR). Zbog novog sporazuma Rezolucija 1244 postala bi nesvrsishodna, te mirovna misija UN morala bi da se završi i da se povuku njene snage. Dakle i iznutra bi nastalo potpuno samostalno Kosovo te ko bi Vam onda čuvao Srbe na takvom Kosovu? Tada bi Kosovo moglo i da se pripoji Albaniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *