„Štab za odbranu Vukovara“ posmatraće ko dolazi iz Srbije

„Štab za odbranu Vukovara“ posmatraće ko dolazi iz Srbije

16 maja 2013

VukovarPovodom lokalnih izbora u Hrvatskoj, „Štab za odbranu hrvatskog Vukovara“ poručio je, da će preko „svojih prijatelja“ u nedelju pažljivo posmatrati ko sve u Hrvatsku ulazi iz Srbije kako bi glasao na izborima.

„Ne poričemo nikome njegovo biračko pravo, ali mislimo da nije u redu da o nama, Vukovarcima, odlučuju oni koji u ovom gradu uopšte ne žive“, kazao je predsednik Štaba Tomislav Josić.

Prema njegovim rečima, Štab neće, niti može ikome zabraniti ulazak u Hrvatsku i ispunjavanje biračkog i građanskog prava, ali se nada da se, kako je rekao, na prelazak granice neće odvažiti osobe s popisa ratnih zločinaca i da će policija nadzirati ko sve prelazi državnu granicu.

Josić je pozvao birače s područja tog grada da u što većem broju izađu na nedeljne izbore jer „nije svejedno hoće li na izbore izaći 80 ili 20 posto birača“.

Član Štaba Dragutin Glasnović ponovio je da se ta organizacija, iako je dala podršku koaliciji oko HDZ, ni uz koga ne svrstava već je u toj koaliciji pronašla način da ostvari svoje ciljeve, među kojima je najvažniji proglašenje Vukovara mestom opšteg pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata, prenela je agencija Hina.

Inače, nedavno su pojedini viđeniji članovi napustili vukovarski štab upravo sa ocenom da se politički svrstao.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *