СТРАХ У НЕМАЧКОЈ – ПОВРАТАК ЦРВЕНИХ БРИГАДА: Левичарски ектремисти запалили салон аутомобила

STRAH U NEMAČKOJ – POVRATAK CRVENIH BRIGADA: Levičarski ektremisti zapalili salon automobila

29 marta 2023

Grupa nemačkih levičara napala je salon automobila u Lajpcigu i zapalila 19 automobila marke „Škoda“ objašnjavajući svoj potez time što policija koristi automobile te marke, piše „Bild“.

„Izabrali smo ‘Škodu’ za metu zato što oni već decenijama opremaju organe represije širom sveta“, piše u anonimnom pismu objavljenom na levičarskoj platformi „Indimedija“, preneo je nemački list.Levičari su napad opravdali navodnim policijskim nasiljem u Lajpcigu i Jeni sredinom marta ove godine.

Tokom napada zapaljeno je 19 automobila, od kojih je 12 potpuno spaljeno, dok je sedam teško oštećeno.

„Vatra se proširila i na druga vozila, a bilo je i puno dima. Niko nije povređen“, rekla je portparolka policije Sandra Frajtag.

Nakon što su počinioci objavili pismo u kom priznaju svoja dela, u policiji su rekli da „preuzimaju i druge istražne radnje“. Prošle nedelje došlo je do još jednog napada u kom je zapaljeno nekoliko policijskih automobila.

(RT)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Tek ce da prze, samo polako.

  2. Gagi says:

    Narodna policija batina "svoj" narod sirom Evrope. Bas me interesuje, sta ce se desavati ako prebijen narod na sledecim demonstracijama ponese oruzje za odbranu od "svoje" policije. Kako mi izgleda, ove paljevine su upozorenje sta sledi policiji i koji su naredni potezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *