СТРАХ У НЕМАЧКОЈ – ПОВРАТАК ЦРВЕНИХ БРИГАДА: Левичарски ектремисти запалили салон аутомобила

СТРАХ У НЕМАЧКОЈ – ПОВРАТАК ЦРВЕНИХ БРИГАДА: Левичарски ектремисти запалили салон аутомобила

29 марта 2023

Група немачких левичара напала је салон аутомобила у Лајпцигу и запалила 19 аутомобила марке „Шкода“ објашњавајући свој потез тиме што полиција користи аутомобиле те марке, пише „Билд“.

„Изабрали смо ‘Шкоду’ за мету зато што они већ деценијама опремају органе репресије широм света“, пише у анонимном писму објављеном на левичарској платформи „Индимедија“, пренео је немачки лист.Левичари су напад оправдали наводним полицијским насиљем у Лајпцигу и Јени средином марта ове године.

Током напада запаљено је 19 аутомобила, од којих је 12 потпуно спаљено, док је седам тешко оштећено.

„Ватра се проширила и на друга возила, а било је и пуно дима. Нико није повређен“, рекла је портпаролка полиције Сандра Фрајтаг.

Након што су починиоци објавили писмо у ком признају своја дела, у полицији су рекли да „преузимају и друге истражне радње“. Прошле недеље дошло је до још једног напада у ком је запаљено неколико полицијских аутомобила.

(РТ)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Tek ce da prze, samo polako.

  2. Gagi says:

    Narodna policija batina "svoj" narod sirom Evrope. Bas me interesuje, sta ce se desavati ako prebijen narod na sledecim demonstracijama ponese oruzje za odbranu od "svoje" policije. Kako mi izgleda, ove paljevine su upozorenje sta sledi policiji i koji su naredni potezi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u