ШТАЈНМАЈЕР: Неопходно је натерати источноевропске земље да приме избеглице

ŠTAJNMAJER: Neophodno je naterati istočnoevropske zemlje da prime izbeglice

18 septembra 2015

STAJNMAJERMinistar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je da će možda biti neophodno da se istočnoevropske zemlje nateraju da prihvate kvote za prijem izbeglica i da bi tu odluku Savet Evropske unije doneo kvalifikovanom većinom.

„Nemačka, Austrija, Švedska i Italija ne mogu da snose sav teret“ prihvata migranata koji stižu u Evropu, ocenio je Štajnmajer za nemački dnevnik „Passauer Neue Presse”.

Neke zemlje, uglavnom istočnoevropske, protive se predlogu o raspodeli migranata po kvotama.

„Ako ne bude moglo drugačije, morali bismo da razmotrimo mogućnost instrumenta  kvalifikovane većine“ u okviru EU, dodao je šef nemačke diplomatije.

Za donošenje odluka kvalifikovanom većinom u Savetu EU potrebno je da se prikupe glasovi najmanje 55 odsto članica koje predstavljaju 65 odsto građana EU. Na taj način se uzima u obzir i broj stanovnika neke članice.

Beta

KOMENTARI10 komentara

 1. mija says:

  Neophodno bi bilo naterati SAD, Vatikan i Tursku da prestanu da šalju izbeglice u Evropu. ALi pošto to niko u Evropi neće ili ne sme, prevalićete sav teret na Srbiju i vama opet lepo.

 2. miroslav says:

  Mi nismo clanica EU pa ne moramo nista.Ali vazduplohovi su glupi.

 3. Lady Gaga says:

  Ali Srbi to neće dozvoliti, jer se u narodu već stvara kritična masa koja će proterati buvljivu gamad, po ugledu na Madžare. P.S. Pa di si ti meni, Mujo...... .......pardon, Mijo...?......

 4. miroslav says:

  SRBIJA NIJE CLANICA NICEGA I NIKOGA,PA NE MORA BAS NISTA.

 5. Vuk Samotnjak says:

  Srbija je prcija picoustog, a on je sluga pokorni!

 6. ramen says:

  jeste kod slovaka na pr.(a znam ih dosta običnih ljudi, i većina je u ultranci raspoloženju, što me je začudilo u prvom momentu, pa se prisetih istorije II rata, kada su oni prizvali nemačku da rastrgne državu, tada mi je bilo jasnije :D), možda kod rumuna, bugara, kod kojih istočnih on to misli, svi istočni su isceđeni od 5 vodećih država EU do te mere, da svakodnevno stanovništvo tih zemalja odlazi... meni nije jasno samo od koga mađarska brani, jednostavno samo voz koji ide propustiš do austrije i to je to...to je prirodna pojava, ono ciklon-anticiklon.

 7. miroslav says:

  Madjari rade ono sto im Nemci i Austrijanci kazu,isto i hrvati.Zvuci poznato?

 8. Zeljko says:

  EU se slama i ekonomski i politički, diktat Europi za sankcije protiv Rusije su užasni bumerang (prije dva-tri tjedna na sastanku u Istanbulu G20 proglasio stečaj i to je EU ukazalo na kolaps, evo Schengen je mrtav granice su zatvorene, zatim najvjerniji pas SAD VB-Engleska sve manje laje, Laburisti u potpunom naletu antiamerikanizma, Kršćanska Socijalna Unija se okreće protiv frau Merkel u antiamerikanizmu, Češka i Mađarska se distanciraju od SAD, jer Novi Svjetski poredak je već u nastajanju i to neminovno!!

 9. Goran Swe BL says:

  Ne pita se narod vec najamnike sto ih vode, prije 1god sam rekao da svedska, finska i cg idu u avlijansu, ovdje u svedkoj je propagadna ( citaj gadna propaganda )

 10. Milenko says:

  Svi iz EU koalicije članice NATO moraju da primaju izbeglice,Što bi ih istočne zemlje EU sada primale.Kada se prepuni Zapadna (bivša) civilizacija onda će oni sami doći bez zvanja. Velike oči u inteligentnoj EU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *