СТАЉИНГРАДСКА БИТКА НА ПОМОЛУ: Украјинци утврђују позиције за уличне борбе у Бахмуту

STALJINGRADSKA BITKA NA POMOLU: Ukrajinci utvrđuju pozicije za ulične borbe u Bahmutu

23 decembra 2022

Trupe kijevskog režima, stacionirane u Bahmutu utvrđuju svoje pozicije za ulične borbe.

Ovo je danas saopštio oficir milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.Kako je Maročko dodao, ukrajinske trupe su uključene u aktivne pripreme za borbe u gradu.

„Viđeni su kako podižu utvrđenja, prave uporišta i kopaju rovove. Takođe, prave bunkere u stanovima civila. Podrumi zajedničkih prostorija se koriste kao skladišta oružja“, rekao je Maročko za TAS S. Ukrajinska vojska je u kopanje rovova uključila civile, pa i žene, ističe Maročko.

„Oni su prinuđeni da rade prisilno, pod pretnjom, ali postoje primeri kada su civili plaćeni hranom i higijenskim priborom, što su obezbedile međunarodne humanitarne organizacije“, dodao je Maročko.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Zasto pored tolikih raketa i avijacije Rusi moraju da vode rovovsku borbu? Odgovor je sledeci: da bi poginulo sto vise Rusa. Putin sprovodi sve sto je dogovoreno.

  2. Gagi says:

    Ima tu Perso nekih neobjasnjivih cinjenica. Gde je to vrhunsko i savremeno oruzje, izginulo je 28 miliona pravoslavnih dusa u drugom ratu da bi se sve isto ponovilo. OPET nanovo ginu pravoslavci. Zaista, neke stvari su nejasne i nisu u nasem mentalnom domenu. Opste poznata je stvar da, Poljaci ratuju na teritoriji postojbine Rusa, ista je situacija sa kolonizatorima na nasem KiM. Mnoge su stvari nelogicene i izlaze iz domena zdravog razuma. Rekao bih, Rimska kolonizatorska imperija ne odustaje od svog istorijskog programa potcinjavanja drugih naroda svojoj duhovnoj sustini. Takodje bih rekao, danasnji program slobodoljubivih i nezavisnih naroda je , eliminisanje stamparija i platezne moci ovih zivotnih jajara koji zive besplatan udvoricki zivot. To, kao sto vidimo, realizuje se. Ocigledno je, svet je tako koncipiran, jos od raspeca Isusa, zrtva istini i pravdi mora da se polozi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *