STANARI „SMRDLJIVIH“ ZGRADA: Ne vraćamo se u stanove

STANARI „SMRDLJIVIH“ ZGRADA: Ne vraćamo se u stanove

31 avgusta 2014

zgrada32445Stanari „smrdljivih zgrada“ u naselju Dr Ivan Ribar ne nameravaju da se vraćaju u svoje domove.

Građevinska direkcije Srbije (GDS) najavila je da će problem biti saniran i da će se stanari zgrada na Novom Beogradu, u kojima je nađen otrovni gas, vratiti u svoje stanove najkasnije do kraja marta sledeće godine.

Ljudi koji su većinom podigli stambene kredite kako bi sebi i porodicama obezbedili pristojne uslove za život, ljuti su na GDS, Gradski zavod za javno zdravlje, VMA, pa čak i na pojedine predstavnike „sedme sile“.“Ne želimo da se vratimo u „Aušvic“ u kome smo trovani više od pola godine. Neka razmena ključeva bude naredne godine kada nam budu izgrađeni novi stanovi, iste kvadrature i na adekvatnoj lokaciji“, stoji u saopštenju članova Skupštine stanara spornih zgrada.

Posle svega, u retko koga imaju poverenja.

Žalbe stanara na neprijatan miris su počele još od useljenja, bez uočljive reakcije GDS do jula 2014.

Tek na insistiranje stanara zbog neprijatnog mirisa, jedan od izvođača radova je u aprilu angažovao laboratoriju, da bi prilikom testiranja vazduha bilo utvrđeno prisustvo toksina

Zbog svega tražimo i da se stanarima obezbede kompletni zdravstveni pregledi i analize na sve toksine utvrđene u stanovima, kako bismo imali potpunu sliku našeg zdravstvenog stanja.

Uz sve to, stanari koji su kupili stanove i dalje moraju da plaća rate za stambeni kredi

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *