Stanišić: Dokazana je moja stvarna uloga

Stanišić: Dokazana je moja stvarna uloga

31 maja 2013

Stanišić - youtubeSrećan sam zbog sadržaja same presude, sudija je shvatio suštinu ovog slučaja, izjavio za “Novosti“ Jovica Stanišić.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić i komandant Jedinice za specijalne operacije te službe Franko Simatović stigli oko 11.30 u Beograd. Oni na aerodormu nisu davali izjave novinarima.

„Srećan sam! I veoma umoran. Osećam se iscrpljeno. Dve noći nisam oka sklopio, noć pre čitanja presude i onu iza njenog izricanja. Sve to jednostavnim rečima teško se može objasniti“, rekao je za „Novosti“ u telefonskoj izjavi Jovica Stanišić, samo sat nakon što je, daleko od očiju javnosti, stigao u svoju vikendicu na Savi.

„Biće vremena za široku priču. Ono što je meni najbitnije jeste da sam srećan zbog sadržaja same presude, ali pre svega zbog moje porodice i svih prijatelja i saradnika, koji su me svih ovih deset godina podržavali i pomogli da dokažem kakva je bila moja stvarna uloga u teškim vremenima koja su iza nas“.

Stanišić posebno apostrofira jedan aspekt ovog slučaja, koji je po njemu bio i odlučujući za to da presuda bude oslobađajuća, odnosno da bude proglašen nevinim po svim tačkama optužnice:

„Veoma je bilo bitno što je sudija Alfonso Ori na najbolji mogući način shvatio suštinu ovoga slučaja, što ga je proučio možda bolje i od nas samih i onda je ovakva presuda bila samo logičan sled događaja“, rekao je Stanišić.

Prema onome što „Novosti“ saznaju, u roku od dve nedelje biće organizovan sastanak Stanišićevih i Simatovićevih advokata s predstavnicima haškog tužilaštva na kome će pasti odluka hoće li se oni žaliti na presudu ili neće.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vido'je says:

    Istina. On je radio za Miloševića a ovaj za zapad, tako da je normalno da ga oslobode kao i sve svoje saradnike. Sada kada su pale maske, sve je jasno. Da li se neko seća Stanišićeve izjave s početka suđenja?: "Nemojte mene, ja sam sarađivao sa CIA", to je rekao očajan i vidno psihički rastrojen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *