СТАНИВУКОВИЋ ИЗНЕО СТАВ О СРЕБРЕНИЦИ И ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ

STANIVUKOVIĆ IZNEO STAV O SREBRENICI I HAŠKOM TRIBUNALU

26 novembra 2020

Izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da se u Srebrenici dogodio veliki zločin, ali ne i genocid, da Srbi nisu genocidan narod i da nije postojala namera istrebljenja, već je to pitanje, naveo je, ispolitizovano.

Gostujući na zagrebačkoj N1, Stanivuković je objasnio zašto smatra da se u Srebrenici nije dogodio genocid.„Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namera u tom smislu da svi budu proterani? Srebrenica je deo BiH. Govorimo o nameri da jedan narod bude istrebljen s teritorija, o nameri da se deca ubijaju. Takve namere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali šta je problem? Problem je što je to pitanje politizovano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena reč, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod“, rekao je Stanivuković.

Za sebe je rekao da predstavlja jednog modernog političara koji voli sve druge ljude.

„Ne bežim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš“, rekao je Stanivuković.

Na pitanje priznaje li presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, odgovorio je odrečno.

„Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča.“

KOMENTARI12 komentara

 1. šiško says:

  Otkud znaš, Stanivukoviću, da se u Srebrnici desio "strašan zločin"? Nema ni jednog validnog dokaza da se desio bilo kakav zločin. Vi svi biste da se sa koljačem orićem "nadjete na sredini". Ali to ne ide tako. Ako priznate samo jedan zločin koji nisu počinili Srbi, na sve nas će se svaliti kompletan teret krivice za sve što se dešavalo u ratu. Zato pazi šta radiš i ti i svi vi tamo!

  • padre says:

   Zna,zna, samo nije smeo da kaže, da su u pitanju Srbi!

   • šiško says:

    A ti kao znaš? Idi, prijavi se za svedoka kad tako znaš. Upravo na ovakav gaf sam mislio kad sam pisao ono gore. Ja podrazumevam da Srbi ne priznaju zločine koje nisu počinili, što podrazumeva da priznaju one koje jesu, ako su ih počinili, a ti skačeš da mi dokažeš da su Srbi počinili sva zla ovog sveta. To je taj manir pljuvanja na naše poštenje, na našu pruženu ruku, ne kažem ruku pomirenja, jer pomirenja više nikad ne može biti sa vama takvima, ali nekog kakvog-takvog dogovora. Ovaj čovek je jako mlad, još ne zna ništa o vašoj pokvarenosti, ali naučiće on. Oni tamo jako brzo uče.

 2. Neko iz mase says:

  Srbi su u očigledno sinhronizovanoj akciji zapadnih vojnih i špijunskih službi kao i domaćih izdajnika u svim republikama bivše SFRJ, uključujući Srbiju, očišćeni sa teritorija bivših republika. Stoga bih to nazvao pravim genocidom i proterivanjem Srpskog naroda. Zar nije pravi genocid ono što je Amerika napravila u Korejskom ratu, gde je stradalo 3 miliona ljudi? Sve ratove na teritoriji SFRJ ne treba gledati kao pojedinačne i zasebne već kao jednu akciju koja je rađena samo sa jednim ciljem, smanjenjem teritorija na kojima se nalaze Srbi, kao i menjanjem nacionalnog i verskog identiteta ostalih naroda. To je proces koji traje veoma dugo i strateški se planira na period od 200 godina. Zavadi pa vladaj. Za takvo planiranje i strategiju očigledno mi Srbi nismo sposobni, posebno kada imamo na umu kakva nam je Akademija nauka i vojni i politički kadar. Treba promeniti i školovati kompletno nov kadar kao i usvojiti ovaj način razmišljanja i planiranja.

  • Ivana says:

   Plod vatikanoida i katolibana je nestanak Srba u Krajini, BH pederaciji, Makedoniji, Kosovu i tu nije kraj dok narod bleji i gleda parove.

 3. milos says:

  Krenuo u kampanju

 4. petrovgrad says:

  Slažem se i podržavam ovog novog političara. Mora biti spreman na udarce. Ovo će ga skupo koštati. Zamerio se Izetbegoviću, Ugljaninu, Čedi, Čanku, Nataši Kandić i pocrnelim ženama i mnogim NVO.

 5. Kulak says:

  Genocid je bio u Jasenovcu.

  • Pravda says:

   Najnoviji u republici Srbska Krajina. Ali kosmicka pravda stize prije ili kasnije.

 6. Zorana says:

  Ovo treba da vide svi srbijanci, drugosrbijanci, vojvodjaneri, yugosloveni i sta sve nema u jadnoj Srbiji. Drugim recima u Sbriji zive jadnici koji nisu u stanju biti Srbi pa su im i politicari takvi, dok u Republici Srpskoj NIJEDAN politicar ne sme ni u snu da zamisli da daje izdjanicke ili ustaske izjave u Rep. Sprskoj, a kamoli da tamo i takav predje cenzus. Dakle razlika u mentalitetu zapadno i istocno od Drine je OGROMNA! Kvalitet je evidentno zapadno od Drine, te je jasno zasto istocno od Drine neretko provejava neko pljuvanje Srba koji su zapadno od Drine.

 7. Rista says:

  Mladi akrep ide na promociju da dobije podršku. A jesil ih pitao oćel da nam vrate Bosanski Petrovac i ostale srpske teritorije i zašto su stali kad bi tebi odgovaralo da su ušli u Banja Luku na krilima američkih vetrova? Čim si se ti prolakto da budeš dobrodošao u Hrvatsku, nema od tebe ništa. Balava ulizica. Ionako ličiš na Holbruka ki da ti tata. Drugim rečima, ovaj ima najozbiljnije namere da "modernizuje" uništenje RS a vidi mu se i na licu i po postupcima.(eto to ili slično sam rekao i za Krivokapića kada je narod seirio da su "Srbi pobedili", da je Milo prošlost...Samo sačekajte)

 8. Gagi says:

  Jednostavno nije moguce da se na ovim prostorima neko "provuce" kroz jezuitsko politicko sito. Sve je odavno pod kontrolom, ako nekoga i puste da malo nacionalno trtlja, u praksi se pokazalo da vrlo brzo revidira svoje stavove i krene putem unijacenja, odnosno katolicke koalicije pod nazivom EU. Stvoren je takav system zivota da je bez novca nemoguce ziveti, cak i seljaci koji su prilicno nezavisni i imaju svoja sredstva za zivot, nisu u stanju da zive bez novca. Planski je napravljen takav system za pokoravanje naroda. Nametnuli su nam njihove kulturne i politicke "vrednosti" koje podrazumevaju da cemo dobiti tu njihovu "vrednu" materijalnu podrsku, koja znaci zivot i prosperitet, ako ih slusamo. Tu laznu vrednost stampaju koliko im je potrebno, isto kao i u merici. Bez te njihove lazne vrednosti mi smo mrtvi, kako je moguc zivot tolikog neproduktivnog stanovnistva i svakakvih demagoga ako nema "saradnje" sa onim ko tu vrednost stancuje. Zbog toga je svaka kooperacija sa katolickom EU dobrodosla. Planski je stvoren takav system posle 45-e kada su divljacki razorena ugledna domacinstva u Srbiji, to se nije radilo u Svajcariji i drugim katolickim zemljama, njihov ponos je Milka za razliku od nase Sarulje.Sve je teska namestaljka jer katolicki zapad vekovima pledira na ovaj nas prostor, onda nam namesteste neke njihove kadrove koji nam privremeno trube ono sto je uhu drago.Ako se slucajno zalude, brzo ga oni vrate na "pravi" pravac. Primer su nam ovi "nasi nacionalisti" iz 90-ih,svi danas komotno zive od svojih lazi i prevara, "shvatili" su da se sa rogatim nije zajebavati i da se tu gubi "vredna" nacionalna glava. Godine prodjose, zivot nam prodje u laznim mangupskim eksperimentisanjima Srpstva. Lazu nas proklete bitange da su za ovaj narod Svetog Save i Nemanjica,odavno su oni prosli kroz ovu jezuitsku stamparuju i osetili neodoljivi miris stamparske boje,lepsi im je taj miris nego miris tamjana sa Hilandara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *