СТАЊЕ У НЕМАЧКОЈ РАТНОЈ АВИЈАЦИЈИ је поражавајуће за НАТО

STANJE U NEMAČKOJ RATNOJ AVIJACIJI je poražavajuće za NATO

2 maja 2018

NEMAČKO ratno vazduhoplovstvo raspolaže sa 128 lovaca Eurofighter.

Amerikanci bi rekli: odlična vest.

Međutim, i nije baš. Jer, od tih 128 borbenih aviona – samo su četiri renuno potpuno borbena sposobna.

Kako piše nemački list Der Spiegel, većina je neupotrebljiva za iole ozbiljnije vojne operacije.

Mnogi imaju problem sa sistemom za hlađenje.

List ne precizira koliko letelica ima upravo taj problem, ali navodi da tehničku dozvolu ima samo desetak lovaca Eurofighter.

Samo, i ti avioni bi – kad bi sutra izbio rat – bili beskorisni. Nemačka vojna avijacija ima problem sa raketama vazduh-vazduh.

Tačnije: ima ih samo za opremanje četiri lovca.

A to znači: krenu ta četiri aviona na borbeni zadatak, sretnu neprijateljske avione i (uspešno ili neuspešno, svejedno) i ispale sve svoje rakete.

Tako bi nemačka avijacija ostala i bez ta četiri aviona.

Isti nemački list je 1. aprila objavio – pozvavši se na tajni izveštaj Ministarstva odbrane u berlinu – da borbeni avioni Tornado ne zadovoljavaju osnovne zahrteve NATO i da ne bi mogli da učestvuju u ratnim operacijama.

Nemačka ih ima 93 i svima je potrebna – modernizacija…

KOMENTARI2 komentara

  1. Ready GO! says:

    Skroz netačan tekst prepisan iz nekog tabloida. Jedna Nemačka nema apsolutno nikakvih problema sa ratnim vazduhoplovstvom s’obzirom da sama pravi i proizvodi te avione naravno u saradnji sa još nekoliko zapadnih zemalja.i to da imaju samo 8 raketa na pragu velikog konflikta je ništa drugo do besmislica. Nemačka ima jednu od najboljih jurišnih pušaka na svetu u svom naoružanju HK-416 ima najbolju opremu za noćno izvidjanje,najbolju opremu apsolutno za sve. Sva vozila su im Mercedes.

  2. M says:

    9.5.će Ruska vojna parada!U Moskvi sve super,najnovija oružja!Al pogledajte snimke tih parada iz ostalih Ruskih gradova! Dosad je tamo bilo previše zastarjele vojne tehnike!Znači,suvremene vojne tehnike nema dovoljno za cijelu pokrivenost Rusije,nego samo na odabranim pravcima!Što nije dobro za Rusiju!Ali,u zadnje vrijeme ulažu napore da to poboljšaju,a ovogodišnja parada će djelomice pokazati kolko si u tome uspjeli!Jer kao što je parada šminka,isto je tako sigurno da u tajnosti imaju i boljih stvari od pokazanih!Samo je opet pitanje koliko!Jer Rusi prate kvalitetu oružja,ali manje i masovnost istog,zbog financija itd.A i inače je problem svih vojski svijeta bojna gotovost tehnike i ljudstva,nigdje to nije 100 ok,niti može biti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *