„СТАРИ СРПСКИ ПРИЈАТЕЉИ“ – БРИТАНЦИ ПОНОВО ПРОТИВ СРБИЈЕ: Уложили протест Суринаму због Косова

„STARI SRPSKI PRIJATELJI“ – BRITANCI PONOVO PROTIV SRBIJE: Uložili protest Surinamu zbog Kosova

19 novembra 2017

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, gde je govorio o razlozima zbog kojih ne treba da se održe vanredni parlamentarni izbori, zajedno sa beogradskim, rekao da treba nastaviti sa realizacijom državnih ciljeva, među kojima su evropski put Srbije, ali i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

– Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja – Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM – rekao je Dačić.

Dačić je ukazao kada je reč o Kosovu i Metohiji da sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti, naročito u svetlu najnovijih događaja u Kataloniji.

– Raduje nas odluka Surinama o povlačenju priznanja, a takođe i stav Gvineje Bisao koji govori o tome da sadašnja vlast stoji na stanovištu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije – rekao je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. rajko says:

    ljudi okanite se razmisljanja da je zajednicki zivot sa siptarima moguc. odvajajte srpski narod od njih sto pre. i bler koji nam je decu ubijao je dolazio da savetuje nase rukovodstvo pa nista. prijateljstvo zapadnih zemalja mozemo izmeriti samo u tonama bacenih bombi 1999.

  2. Mlax says:

    Kosovo je okupirano od strane Amerike i na teritoriji Kosova se nalazi NAJVECA AMERICKA VOJNA BAZA -BONDSTIL.Manimo se corava posla jer: ,,sa rogatim se ne bode,,.Amerikanci dok neuzmu i poslednji grumen rude iz Trepce nece napustiti Kosovo.Kada odu Ameri 2050 ce na oatari prazna trepca i najveca radijacija u Evropi.Kosovo je nasa dusa ali moramo biti strpljivi i cekati promene na Svetskoj sceni jer bi nas jos jedan rat 7-mi po redu u poslednjih 120 godina zauvek izbrisao kao narod......

  3. vlada says:

    A da. To su vucicevi prijatelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *