СТАТУС МЛАДОГ ХРВАТА о Вуковару „запалио“ Фејсбук и подигао на ноге Хрватску

STATUS MLADOG HRVATA o Vukovaru „zapalio“ Fejsbuk i podigao na noge Hrvatsku

21 jula 2019

Vraćanje srpskog jezika u Vukovar otvorilo je staru polemiku među političarima, ali među narodom u Hrvatskoj, što je napravilo „mali rat“ na društvenim mrežama, a u moru statusa i komentara, pojavio se status na Fejsbuku mladića iz Vukovara po imenu Eduard Matulina, čije su reči podigle na noge i Hrvate i Srbe, javljaju beogradski mediji.

On je u objavi naveo da mu je dosta politike mržnje koja se servira narodu, dok njegov komšiluk, i Srbi i Hrvati, odlaze zbog loše materijalne situacije preko granice.„Buuu ćirilica… Srbi ovo ono… Ajmo malo o nama. A šta smo mi napravili? Dozvolili smo da nam opljačkaju, rasele državu, a mi smo ih ponosno dizali“, kaže Matulin.

„Moja komšinica, 50+ godina otišla je da zaradi penziju. To se treba gledati, ne table. Da li treba da stoji ćirilica ili ne. A Vukovarcima jednim, drugima, trećima ne znači ta ćirilica ništa. Znači im samo bolji život. Laku noć Vukovare moj“, napisao je mladić u statusu koji je dirnuo mnoge, a preneo je Tanjug.

Matulina je na kraju izrazio nadu da će njegov status možda doći i do gradonačelnika Vukovara, pa i do same predsednice Kolinde Grabar Kitarović, „kao i do svih onih koji zatvaraju oči pred sve većim odlivom i starih i mladih iz zemalja širom regiona“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Srbima tamo nema mesta ni sa ćirilicom ni bez ćirilice.

  • Ivana says:

   Bitno je da Hrvati po Srbiji mašu svojim šahovnicama mesta lepo ispisana latinicom, ser..u nam u usta a mi glupi i nemi a RECIPROCITET Vučiću? Ako nema ćirilice za Srbe u Hrvatskoj skidaj latinične table po Srbiji isti tren.

 2. Republika Srpska says:

  1 pametan hrvat od njh 2,3 miliona. Ništa neće on promeniti a hrvacka ne zanima ni Srbe ni hrvate, svi "pale" iz "lijepe njihove bedne KROacije".

 3. Batina. says:

  Ne pisete o pokrstavanju Srba u NDH, a ovaj balavac nesto napise i vi ste ushiceni, nevjerovatno.

 4. Beli Orao says:

  Neće ni Srbima ni Hrvatima trebati lipa njihova , to će naseliti šiptari i arapi sve ! Tako da se džaba svađate treći će to da koristi ! Djecu prave zaraza se širi dok se SiH svađaju za ono što im neće imati naslediti!!!!

 5. Kulak says:

  Srbi i hrvati su bez dileme zapanjujuće različiti. Da li neko može da pomisli da Srbi zabranjuju i progone latinicu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *