Стазама Андрићевог дела

Стазама Андрићевог дела

4 јуна 2017

ЈУБИЛАРНА 40. по реду културна манифестација „Вишеградска стаза“, посвећена нашем једином нобеловцу Иви Андрићу, биће одржана у Вишеграду од 27. јуна до 1. јула.

Овогодишња стаза традиционално ће почети полагањем цвећа ученика школе „Иво Андрић“ на пишчев споменик поред моста Мехмед-паше Соколовића, где ће средњошколци извести пригодан програм под називом „Вријеме и мостови“. Након тога цвеће ће бити положено на споменик браниоцима РС на Тргу палих бораца као и на Андрићев споменик у Андрићграду. У Градској галерији биће отворена изложба слика насталих на прошлогодишњем ликовном саборовању „Вишеград-Добрун 2016“.

„Стаза“ ће званично бити отворена свечаном академијом на којој ће о Андрићу говорити академик и драмски писац Душан Ковачевић.

Другог дана „Вишеградске стазе“, на Видовдан (28. јун), планирано је обележавање крсне славе храма Светог цара Лазара и свих српских мученика, након чега ће бити одржано освештање Градске куће и отварање Сајма књига у Андрићграду те откривање споменика Мехмед-паши Соколовићу.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u