Стазама Андрићевог дела

Stazama Andrićevog dela

4 juna 2017

JUBILARNA 40. po redu kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena našem jedinom nobelovcu Ivi Andriću, biće održana u Višegradu od 27. juna do 1. jula.

Ovogodišnja staza tradicionalno će početi polaganjem cveća učenika škole „Ivo Andrić“ na piščev spomenik pored mosta Mehmed-paše Sokolovića, gde će srednjoškolci izvesti prigodan program pod nazivom „Vrijeme i mostovi“. Nakon toga cveće će biti položeno na spomenik braniocima RS na Trgu palih boraca kao i na Andrićev spomenik u Andrićgradu. U Gradskoj galeriji biće otvorena izložba slika nastalih na prošlogodišnjem likovnom saborovanju „Višegrad-Dobrun 2016“.

„Staza“ će zvanično biti otvorena svečanom akademijom na kojoj će o Andriću govoriti akademik i dramski pisac Dušan Kovačević.

Drugog dana „Višegradske staze“, na Vidovdan (28. jun), planirano je obeležavanje krsne slave hrama Svetog cara Lazara i svih srpskih mučenika, nakon čega će biti održano osveštanje Gradske kuće i otvaranje Sajma knjiga u Andrićgradu te otkrivanje spomenika Mehmed-paši Sokoloviću.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *