СТЕФАНОВИ САОПШТИО: „Западни обавештајци вршљају по Србији!“

STEFANOVI SAOPŠTIO: „Zapadni obaveštajci vršljaju po Srbiji!“

25 oktobra 2016

0201_nebojsa-stefanovic-4t4

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije (UKP) protiv kog se vodi krivični postupak, duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe.

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime osobe, niti može da daje više detalja iz istrage.

„Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca“, rekao je Stefanović za televiziju Prva.

On je dodao da je odavanje informacija stranim obaveštajcima trajalo mesecima.

„To ne može da se preseče za jedan ili dva dana. A akcija može da se izvede tek kada imate dovoljno konkretnih dokaza“, rekao je Stefanović.

On je kazao i da je to prvi put u istoriji da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova na ovakav način preseca takva aktivnost.

„Ne mogu da kažem da li se pre deset, sedam ili pet godina dešavalo nešto slično, ali očigledno da tadašnje strukture nisu bile kadre da se obračunaju ili otkriju ovakvo delovanje“, kazao je Stefanović.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć posle sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da se vodi postupak protiv jednog visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije za koga je utvrđeno da je odavao podatke.

Vučić je naveo i da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi i sa istoka i sa zapada.

KOMENTARI4 komentara

 1. Cp6a says:

  Kad veleizdajnici pričaju o hvatanju izdajnika. Odlična predstava. Treba to ekranizovati.

 2. test says:

  Veliki vozd mu je dao mig da pocne prica o zapadnim spijunima, a oni sede u vladi i svim strukturama Srbije. vucic prvi radi za zapad, protiv Srbije i Srpskog naroda. Prvo treba citavu vladu (izuzetak je manjina) sa vrhom milicije i sudstvom pohapsiti! Vi petokolonasi ste najgori, a spijuna ce mo lako da se resimo!

 3. loncar says:

  stocevam stranci kad imate srbijo domace svoje gradane koji sve izvestavaju nepretelju drzite ih i zastitili ste ih od progona deje cedo pa canak pa tadic pa unuk titin pa kandicka i jos mnogo tog srbija u okopaciji ne postoji u opste ni srbi ni srbija

 4. SamjuelDeCanto says:

  Vekovima se zna šta rade obaveštajci, sada su srpski plitičari pronašli rupu na saksiji i saopštili da strani obaveštajci vršljaju po Srbiji. Pustili su NATO zlikovce da zabodu nos gde im se hoće i sada nas zaluđuju nekim novim pronalascima. Očito je da se nešto iza brda valja pa sad hajde da zaludimo deo naroda koji ponosno veruje u gomile izmišljotina, , laži i iskonstruisane štosove pod fantomkama. Šta su do sada radili kada su morali da znaju i vide razne špijunaže, dremali kao sova na mesečini. To su samo sitni trikovi da se opravda izgubljeno vreme i prikriju neke druge velike greške. Suština da je EU spremila kraj priče oko Kosova te da će uslovi brzo isplivati u kompletnom setu zahteva po kome će Kosovo dbiti sve ono što se želelo početkom bombardovanja 99-te.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *