STEFANOVIĆ: Albanija nije zrela da bude član evropske porodice

STEFANOVIĆ: Albanija nije zrela da bude član evropske porodice

16 oktobra 2014

stefanovicDron koji je nosio provokativnu zastavu “velike Albanije”, koja je izazvala hoas i prekid utakmice na stadionu Partizana pronađen je.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je pronađen dron kojim je zastava takozvane Velike Albanije spuštena na stadion tokom utakmice reprezentacija Srbije i Albanija i da istraga pokazuje da plan albanske strane bio da izazovu nerede.

On je istakao “da sve činjenice u vezi sa istragom političke provokacije i isticanja zastave na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije ukazuje da je isključivi krivac albanska strana koja je time želela da isprovocira srpske navijače”.

Stefanović je naveo i da je “očigledno da im je plan bio da izazovu nerede na stadionu” a da “izjave čelnika albanske Vlade ukazuju da su znali da se takva provokacija sprema, jer oni u potpunosti opravdavaju ponašanje svih lica koja su u tome učestvovala”.

– Ako Albanija misli da su evropske vrednosti, vrednosti takozvane ‘velike Albanije’ onda Republika Srbija ni po koju cenu ne može da ih deli, zato smatram da oni nisu dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici – naglašava Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao i da je policija pronašla dron koji će biti upućen na veštačenje kako bi se odredio proizvođač, kao i gde je kupljen, saopštio je MUP.

Stefanović je naglasio i da će MUP dostaviti kompletan izveštaj nadležnom tužilaštvu nakon čega će državni organi odrediti dalje korake, precizira se u saopštenju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. s@Ša says:

    Nisi ti zreo da budeš ministar policije jer si nesposoban a da nisi ne bi se dogodilo to što se dogodilo,a što se tiče šiptara budi siguran da će oni prije postati članica EU nego Srbija i to kao Velika Albanija zahvaljujući politici koju vodite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *