СТЕФАНОВИЋ: „Харадинај Ниш можžе да види само из (нишког) затвора“

STEFANOVIĆ: „Haradinaj Niš možže da vidi samo iz (niškog) zatvora“

12 maja 2017

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas da Ramuš Haradinaj Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra.

– To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom – rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša.

Stefanović je rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su potpuno bile lažne sve one izjave koje su trebalo da ubede građane Srbije da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju.

– Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucijama koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i sve aktivnosti koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama za stvaranje takozvane Velike Albanije – dodao je Stefanović.

On je naznačio da je očigledno to provokacija koja kontunuirano traje, koju guraju kosovski Albanci.

– Oni su ti koji prvi na veoma ozbiljan način izazivaju i provociraju, nažalost bez jasne reakcije i osude međunarodne zajednice pre svega EU -upozorio je Stefanović.

Prema njegovim rečima jasno je da je ova izjava trebalo da učini Srbiju nervoznom, i da Sbrija posle takve izjave načini neki ishitreni potez.

– Cenimo da je reč o jednoj vrlo ozbiljnoj izjavi koja bi trebalo na ozbiljan način da zabrine i sve one u EU koji razmišljaju o stabilnosti u ovom prostoru. Što se tiče izjava Haradinaja u kojima pominje Niš mogu samo da kažem da on Niš može da vidi samo tako što će videti niški okružni zatvor i to iznutra. To je jedino što može od Niša da vidi izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom – zaključio je Stefanović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ovog Stefanovica ce Siptari kupiti za manju lovu nego sto on prizeljkuje. Cim cujem ovako pateticne izjave, znam da se srpski politicar nudi siptarskoj mafiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *