STEFANOVIĆ: Ne na most, nego kod mene

STEFANOVIĆ: Ne na most, nego kod mene

13 avgusta 2014

mostPrijatelji preminulog Luke Jovanovića pozvali ministra policije na protest na Brankovom mostu. Ako ne dođe, blokiraće most. Stefanović ih pozvao u ministarstvo.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas roditelje Luke Jovanovića i predstavnike njegovih drugova da odmah dođu kod njega u ministarstvo kako bi ih na ozbiljan način upoznao sa svim detaljima dosadašnje istrage Lukine pogibije, saopštio je Kabinet ministra policije.

Stefanović je poziv uputio oko 17 sati i očekuje da Lukini roditelji i prijatelji dođu što pre u ministarstvo. Poziv je uputio nakon što su mediji objavili da su Lukini prijatelji najavili da će blokirati saobraćaj na Brankovom mostu u 18 sati ukoliko ministar ne bude u 17 časova došao na najprometniji most u Beogradu.

Oni su najavom blokade saobraćaja na Brankovom mostu pokušali da pozovu ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da im se pridruži u protestu na mostu i da im da podršku zarad pronalaženja ubice mladića, pišu Novosti.

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je „mini moris“, a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima se održavaju i protesti zbog te tragedije.

Vozač „mini morisa“ je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće. Beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza, jer se sumnja da je vozilo imalo strane registarske tablice.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača „mini moris kantrimena“, jer se od registracije automobila u Srbiji odvaja deo za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Ministar Stefanović je juče posle sastanka s čelnicima PU Novi Pazar istakao da je svim policijskim upravama u Srbiji dato tri meseca da ispune konkretne zadatke ili će odgovorni biti smenjeni.

B92

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *