Стејт департман тврди да Русија није имала право да протера 60 америчких дипломата

Stejt departman tvrdi da Rusija nije imala pravo da protera 60 američkih diplomata

30 marta 2018

AMERIKANCCI su baš nepopravljivo – Amerikanci.

Stejd departman je – reagujući na odluku zvanične Moskve da protera 60 američkih diplomata nakon što je Vašington proterao 60 njenih – saopštio da ruski kontrapotez „nema nikakvog opravdanja”!

Baš tako: Velika Britanija – u dogovoru sa SAD – organizuje provokaciju sa „trovanjem Skripalja”, pa je zajedno sa Vašingtonom iskoristi za proterivanje ruskih diplomata, a Stejt departman, evo, tvrdi da Moskva nije na to imala pravo. Onako `šerifski` – mi imamo pravo, čak i da vas lažno optužimo i za to kažnjavamo, a vi nemate nikakvo pravo.

U svakom slučaju, portparolka američke diplomatije, Hezer Nauert, izjavila je:

„Ne postoji nikakvo opravdanje za ruske kontramere. Naš potez je bio reakcija na napad na britanskog građanina i njegovu kćerku. Bojni otrov `Novičok` prvi put je bio primenjen u mirnodopdskim uslovima i to na teritoriji države koja je naš saveznik”.

Nauert je – verujući da će tako sve izgledati ubedljivije – još izgovorila:

„Mi na potez Rusije ne gledamo kao na diplomatske uzvratne mere. Na Rusiji je užasna odgovornost za napad na britanskog građanina i njegovu kćerku”.

Dodala je: „Sudeći po spisku naših diplomata koje Rusija proteruje, a i po zatvaranju konzulata u Sankt Peterburug, jasno je da Rusija nije zainteresovana za dijalog o pitanjima koja su od značaja za naše zemnje. Jasno je da Rusija nema interes za saradnju u međunarodnoj areni. Rusija i ovim potezima nastavlja da sebe izoluje – i diplomatski i ekonomski – ne samo od SAD, nego i od ostatka sveta. Rusija demonstrira da ne želi dobre odnose sa drugim zemljama”.

Nauert nije krila da Vašington „sebi ostavlja pravo na nove poteze”.

Otkrila je da će glavnu reč o mogućim „novim potezima” imati Donald Tramp, zamenik državnog sekretara Džon Salivan  (Majk Pompeo još nije formalno preuzeo funkciju) i ministar odbrane Džejms Matis.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Samo vi tvrdite! Jok,nemaju pravo! U svojoj kući JA komandujem! E sad,što vi naci-čemerikanci ne možete Rusiji komandovati je vaš problem!

  2. goran says:

    Kako da ne, Rusija je trabala da pozove kelnera Vucica da americkim diplomatama servira hleb i so. Hajde, begaj.

  3. slobo says:

    ma ovi su taotalni Zombiji .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *