STEJT DEPARTMENT GUBI ŽIVCE: Američki novinar Met Li „razbija“ Meri Harf

STEJT DEPARTMENT GUBI ŽIVCE: Američki novinar Met Li „razbija“ Meri Harf

7 септембра 2014

n_64386_1Američki Stejt department počinje da gubi živce. I to na – sitnicama. Njegova portparolka „broj 2” – Meri Harf – optužila je poznatog novinara agencije Asošijejted Press Meta Lija da „naseda na rusku propagandu”.

„Incident” se dogodio na brifingu u Stejt departmentu.

Li je Harf zamolio da razjasni: zbog čega su ruske vojne vežbe za Vašington loše, a natovske i američke – dobre.

Na to je ona ostrašćeno, čak pomalo gnevno uzvratila:

„NATO čini sve da zaštiti naše zemlje! Kako to možete da upoređujete sa delovanjem Rusije koja preko granice sa Ukrajinom šalje rakete klase zemlja-vazduh?! To su apsolutno različite stvari, Met, a Vi, ako to upoređujete, nasedate na rusku propagandu!”

Li je poznat i izvan SAD po svojim „ušiljenim pitanjima” koja često nerviraju i glavnu portparolku Stejt departmenta Džen Psaki.

Lijevo pitanje bilo je, inače, i mirno i razumno: sa čime je povezano formiranje interventnih snaga alijanse za odbranu istočnoevropskih članova NATO?

Pošto je dobio „okrugao odgovor”, Li je direktno upitao: „Neće li ta „novina” u Moskvi biti ocenjena kao provokacija?”

Harf je uzvratila da je to odgovor na „ono što Rusija čini u Ukrajini”.

Novinar američke agencije ponovo pitao: „A prema kojoj članici NATO je Rusija preduzimala „eskalaciona dejstva” i zašto takva mera kad Ukrajina uopšte nije članica alijanse?

Harf je prvo nekako promucala da je to „u svakom slučaju mera odbrambenog karaktera”, pa izgovorila ono o nasedanju na rusku propagandu.

Li je ponovo uzeo reč i pokušao da dodatno pojača svoju argumentaciju, ali ga je Harf besno prekinula. Pri tom je rekla da joj na to daje pravo „ton pitanja o vojnoj vežbi NATO” jer Li izjednačava ono što čini NATO sa delovanjem Rusije.

Još je podvukla: „Niko od nas nema nameru da sedi skrštenih ruku i da govori: „Nastavi Rusijo, mi nemamo nameru da preduzimamo ništa radi svoje samozaštite!”

Li se ipak nije dao. Uspeo je da joj uzvrati rečima: „Ja ne nasedam ni na čiju propagandu. A Vi sve vreme odbacujete proteste drugih zemalja povodom vaših vojnih vežbi koje smatrate potpuno legitimnim. Pri tom zabrinutost drugih zemalja smatrate nelegitimnom!”.

KOMENTARI3 коментара

  1. Jasminka says:

    Dvije koze,kojima je mjesto u toru bez mozga,i kao takve šta drugo očekivati nego idioteske odgovore.Ali,koga predstavljaju,i dobre su.

  2. KAKADU says:

    Posle 1945. godine, zahvaljujući Englezima(ono malo ostrvo na koje do sada niko nije obraćao pažnju) zajedno sa SAD, čitsj "nekim novim svetom" instslirsše u Jugoslaviju, a samim tim i u Srbiju komunizam, "neki novi svet". A komunisti, koji ne poznaju ništa sveto, pa ni svetinje, rasturiše svu srpsku inteligenciju i sve duhovne vrednosti, dovukavši kokošare, jajare i neuke seljane da svore neki novi svet. I bi tako, prva petoletka. U vidu radnih akcija vratiše, kuluk i robovlasništvo. Otimaju seljacima useve i stoku da bi preživeli mali pilićari, kokošari i jajare. A onda krenuše u večernje škole, valjda videći da bez "Alfabet" matematike ne mogu ni na pijaci. Stvoriše tako jake "alfabet" kadrove, druga petoletka. I tako su stvarali kvazi državu na temeljima države,do šeste petoletke. Da bude kao po bibliji. Imali su i sedam sekretara SKOJA. Rekoh kao u Bibliji. A onda sedme petoletke na odmor u slavu stvorenog nekog novog sveta. Ali Lucifer ne spava. Opet zahvaljujući "onom malom ostrvu na koje do sada niko nije obraćao pažnju i "Onom nekom novom svetu" (SAD) onako đavolski rasturiše taj novostvoreni novi svet, komunistički. I sve iz početka. Opet uništiše novu "alfabet" inteligenciju i obrazovaše neku novu "Megatrend" i KŠMLJ inteligenciju. Vlade nam postaše pribežište za pripravnike tih novih, više ne večernjih već prekonićnih škola. I sada nam je dobro. A zaboraviše da nas bake nisu lagale. Bog ipak postoji. U samom deparmentu "nekog novog sveta" pojaviše se kopi-pejs kadrovi prekonoćnih univerziteta.To nam i gore komentarisani tekst pokazuje. Hvala Bogu, biće da se ostvari ona naša, "Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada". Završiće i oni kao Lucifer. Kao u Bibliji. Daće Bog.

  3. Kastor says:

    Čekaj, Američki i Engleski kapitalizam (koji ne valja) je rasturio Jugosloveniski/Srpski komunizam (koji takođe nije valjao). Ali šta je onda rešenje? I šta da radimo dok oni koji nam kopaju jamu u nju ne upadnu, a Lucifer završi kako bi trebalo da završi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u