СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ НАЈАВИО УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА, а сада најављују хаос у БиХ

STEJT DEPARTMENT NAJAVIO UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA, a sada najavljuju haos u BiH

18 januara 2018

AMERIČKI Stejt departman upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina.

U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri, navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove o mogućim napadima u BiH.

U upozorenju, koje je sročeno 10. januara, navodi se da „teroristi mogu da napadnu uz malo ili nikakvo upozorenje turističke lokacije, saobraćajna čvorišta, pijace, trgovačke centre, lokalne objekte, hotele, klubove, restorane, verske objekte, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i ostala javna mesta”.

Takođe se dodaje da širom BiH postoje minska polja i mine od kojih, uprkos tome što su opasne oblasti jasno označene, godišnje pogine ili bude povređeno više ljudi.

Ovo su u Vašingtonu mogli objaviti i pre tri meseca i pre tri godine, a objaviše baš sada.

Sigurno ne slučajno. Odlučili su da protiv Srba i Rusije do kraja prekroje Balkan i prostor biše Jugoslavije.

Zato se ne libe ničega. Ni svrgavanja vlasti u Makedoniji, ni lažnih državnih udara u Crnoj Gori, ni pojačavanja pritiska na Srbiju.

Kao da se vraća vreme Markala i Račka.

Stejt departman je – da podsetimo – 13. januara preko svoje ambasade u Prištini upozorio sve američke građane koji nameravaju da idu na Kosovo, posebno na sever u Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan da budu oprezni.

Američkim državljanima koji žele da idu na Kosovo posavetovan je dodatni oprez zbog „mogućih nemira i terorističkih napada“.

„Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo. Napadi mogu nastati sa malo ili bez ikakvog upozorenja. Ciljevi mogu biti turističke lokacije, stanice, pijace, tržni centri, hoteli, klubovi, restorani, mesta bogosluženja, parkovi, sportski i kulturni događaji, obrazovne ustanove, aerodromi i druge javne površine“, ukazao je Stejt departman.

U upozorenju se dodaje da se „politički motivisano nasilje javlja širom Kosova“ i da tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Samo tri dana kasnije: u severnoj Mitrovici je ubijen Oliver Ivanović.

Zato se ne mogu izbeći bar dva pitanja.

Kako su to iz Vašingtona videli unapred ono čega nije bilo na severu Kosova do atentata na Ivanovića?!

Da ovo upozorenje koje se tiče BiH ne podrazumeva novu provokaciju i likvidaciju nekog „Ivanovića“ zapadno od Drine?!

Imaju Amerikanci u tome prebogato iskustvo. Širom sveta.

CIA je tajna služba za prevrate i destabilizacije, pa tek potom – špijunaža.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivan Grozni says:

    Nemam nameru da branim CIA jer mogu to oni sami. Ovde bih zeleo da skrenem paznju na drugu stvar. IZJAVE ZVANICNIKA iz Beograda prilikom kampanje za zadnje izbore. Setimo se izjava sa vrha.Dali imamo toliko kratko pamcenje pa smo zaboravili. Svako drugacije misljenje odmah je sankcionisano, na naj grublji nacin, ukljucujuci i bez ocne lazi.Danas lijemo krokodilske suze, a juce smo pljuvali po opoziciji i njihovom misljenju. Mia Culpa, Mia Culpa.

  2. Milutin says:

    Trula amerika najavljuje ono što cia planira ubistva, pljačke, ortimanje tuđljg bogatstva a da nikome ne odgovaraju. Traženje vrha vlasti u SRBIJI od zapadnih trulih fašista da se SRBIJA uključi u istragu je dokaz kakva smo mi država i kakva nam je vlast. Vučić se kleo u te trule mafijaške amerikance a i dan danas to radi bez obzira što ti mafijaški fašisti ubijaju SRBE I ŠTO SU IZVRŠILI GENOCID NAD SRBIMA 1999 godine. Najveća odgovornost za smrt IVANOVIĆA je sigurno na vlastima u Beogradu. Kada neko ko je zaboravio zadnjih 4-5 godina dešavanja i optužbe na političkoj sceni SRBIJE pročita izjave jučerašnje i današnje vrha vlasti reko bi što su ovi "državnici" patriote i "brinu za svoj narod"- Nemože đurić da daje izjave o Ivanovići koga je pre samo 2 meseca crnio i nacrnio ko da je najljući neprijatelj SRBA I SRBIJE a danas on priča o njegovom delu i ličnosti. Ubistvo IVANOVIĆA ne sme da se kroisti u dnevno političke svrhe a svi članovi sns u glas već izvršiše istragu, oceniše da šiptari neće da vrše istražne radnje a time ni da otkriju ubicu, zvali trule amerikance da ih uključe u istragu a ovi im okrenuli leđa ko "dokazani vučićevi prijatelji"kojima je donnjo zakon o imunitetu a decu su nam poubijali i nas zauvek otrovali. Pa sad praktično se vidi ko u suštini vodi političku kampanju koristeći državnu fotelju koristeći ubistvo IVANOVIĆA.

  3. Zaharije Serak says:

    Sta Srbija Ima sa Bosnom?Drzite se i uredjujte svojih Drzavu Srbiju manite se i Rusije i ostalih dusebriznika.Prvo kusuranje Srbija donja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *