СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ СЕ ОГЛАСИО: Помно пратимо одлуке ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

STEJT DEPARTMENT SE OGLASIO: Pomno pratimo odluke VOJSKE SRBIJE

10 januara 2024

Stejt department pomno prati situaciju u vezi sa inicijativom Generalštaba Vojske Srbije o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, prenosi „Kljan Kosova“.

Stejt department navodi da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene regionalnoj stabilnosti.„Videli smo ove izveštaje i pomno pratimo situaciju. Ostajemo posvećeni regionalnoj stabilnosti i ohrabrujemo zemlje regiona da budu transparentne u vezi sa svojom unutrašnjom bezbednosnom politikom“, stoji u pisanom odgovoru toj televiziji.

Podsetimo, ministar odbrane Miloš Vučević najavio je pokretanje inicijative za ukidanje odluke o suspenziji obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji.

On je poručio da se Srbija ne sprema ni za kakav rat, već da čuva mir i slobodu i dodao da bi jaka Vojska bila još jedan odvraćajući faktor za sve one koji su zlonamerni prema Srbiji.

Govoreći o tome kada bi počelo i koliko bi trajalo obavezno služenje, Vučević je za TV Pink rekao da ništa neće biti urađeno preko noći i da predstoji rasprava o ovoj temi.

Infrastruktura bi se, prema njegovim rečima, prilagodila savremenim uslovima života i oni ne bi bili kao pre 30 ili 40 godina, ali bi to „ostali uslovi života u kasarni, a ne u hotelu“. Što se trajanja roka tiče, kazao je da je predlog da služenje ne bude duže od četiri meseca, a tek bi bio postignut dogovor o drugim detaljima, odnosno koliko često bi vojnici išli kući.

KOMENTARI7 komentara

 1. Stop d wor in Kroejšija says:

  Pa pratimo i mi vas, gledamo posebno vaše uspehe u Afganistanu, Siriji i Ukrajini 🤣🤣🤣

 2. persida says:

  Deset miliona Meksikanaca Vam uslo u drzavu bez dokumenata, a vi pratite sta radi vojska Srbije.

 3. milorad5 says:

  uvijena pretnja u mafijaškom stilu...neka prate to je sve što mogu a uskoro će imati mnogo toga da prate...state department---je jezgro duboke države koja je uništila ameriku,sasvim je sigurno da će skoro SVI dobiti otkaz momentalno ako tramp dodje na vlast..nadajmo se da će se to destiti jer ovo je vrlo opasno klupko zmija,možda najopasnije na svetu je rima veliku i potpuno nekontrolisanu moć na raspolaganju...poludeli tipovi koji misle da je amerika IMPERIJA,preciznije,oni zamišljaju i tako su naučeni da je amerika TREĆI RIM...pogodite ODAKLE im takve ideje i takvi učitelji...

 4. Vlah says:

  A da li ta vojska nije namenjena da nas efikasnije vakcinišu kao što 2020. god. puškama suzbijali kuronu?

 5. Teks says:

  Bolje bi bilo da pratite šta radi Rusija, Sjeverna Koreja, Iran, Afganistan, Venecuela, Arapi, Afrika... spisak je podugačak. Pirgavi potomci robovlasnika i onih kojisu izvršili genocid nad američkim indijancima sanjaju svoj san, i nikako da se probude. A stvarnost je drugačija, po njih veoma okrutna. Morat će da plate danak za sva zlodjela što su uradili direktno ili indirektno. Rasprodaja karata za predstavu nestajanja Amerike i njihovog sna je počela. Prvi redovi rasprodani.

 6. padre says:

  More bolje bi vambilo, da malo bolje pratite svoj Pentagon!POjma nemate, šta se tamo događa!

 7. Gagi says:

  U nesigurnim i turbulentnim vremenima, kada je rat zakucao na vrata svake drzave, neophodno je da se narod obuci osnovnim vojnim vestinama. Svi smo danas svedoci kako se nespreman i vojno neobucen narod u Ukrajina salje u masovnu i sigurnu smrt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *