STEŽE SE OBRUČ OKO TAČIJA – Hoće li biti podignuta optužnica protiv Tačija?

STEŽE SE OBRUČ OKO TAČIJA – Hoće li biti podignuta optužnica protiv Tačija?

19 januara 2014

Hasim-Taci-001Hapšenje nekoliko bivših komandanata „Oslobodilačke vojske Kosova“, osumnjičenih za trgovinu ljudskim organima, sve je izvesnije iako članovi specijalnog tima Euleksa na čelu sa Klintom Vilijamsom, još nisu završili posao.

Ovo je u četvrtak bila glavna tema u Prištini, pošto je procurilo da je istraga došla do dokaza da su pojedini komandanti OVK bili direktno umešani u trgovinu ljudskim organima kidnapovanih Srba.

Kao jedan od glavnih osumnjičenih za trgovinu organima otetih Srba i nealbanaca, pominje se jedan od osnivača OVK i najbliži saradnik i saborac Hašima Tačija, Sabit Geci. Omča se, navode prištinski mediji, steže i oko samog Tačija, jer je, kako navode, on politički „istrošen“ i stiglo je vreme da međunarodna zajednica i protiv njega podigne optužnicu za zlodela koja ne pamti civilizovani svet.

Iako dosadašnjom istragom nisu utvrđene tačne lokacije na kojima se nalaze tela nestalih i kidnapovanih Srba, istraga je došla do dokaza o umešanosti nekih od čelnih ljudi OVK u te zločine – pišu prištinski mediji. Mediji na albanskom prvi put citiraju sagovornike koji ostavljaju mogućnost da je bilo trgovine organima kidnapovanih Srba i nealbanaca i da se među onima kojima preti istraga, nalazi i Tači.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *