СТИГАО ЕКСПРЕСАН ОДГОВОР ПОЉСКОЈ ИЗ РУСИЈЕ!

СТИГАО ЕКСПРЕСАН ОДГОВОР ПОЉСКОЈ ИЗ РУСИЈЕ!

26 јануара 2020

Варшава треба да плати Москви одштету за ослобађање од Хитлера, које је Русију коштало 600.000 живота, изјавио је руски сенатор Алексеј Пушков.

„Какве компензације и за какву штету? Ако неко нешто и треба да плати, онда је то Пољска, јер ју је наша земља ослободила од Хитлера, плативши 600.000 живота“, написао је Пушков на Твитеру.​Реагујући на изјаву пољског политичара Јарослава Качињског да Москва треба да плати Варшави ратну одштету, Пушков је подсетио на обнављање пољске економије коју су током Другог светског рата разорили Немци и нагласио да ће Варшава бити вечно дужна Москви.

Захтеви Варшаве

Након Постдамске конференције Пољска је добијала репарације из удела Совјетског Савеза, који је долазио из источне зоне Немачке. Ипак, према споразуму Москве и Варшаве, оне су престале после 1954. године.

У октобру 2018. године председник Пољске Анджеј Дуда је изјавио да је питање надокнаде штете од Немачке и даље отворено. Парламентарна група за репарације на челу с Аркадијушем Муларчиком проценила је да је током Другог светског рата Пољској нанета штета од више од трилион долара. Берлин је одговорио да је већ исплатио велику суму новца и да ништа више неће платити.

Пољске власти су изнеле захтеве и Русији, пошто је, према њиховом мишљењу, Пољска одустала од исплата из Источне Немачке под притиском Совјетског Савеза. Руски политичари су поручили да Варшава неће добити никакву репарацију од Москве, пошто нема права на то.

KOMENTARI11 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Pokatoliceni AKREPI prolupali nacisto.

 2. petrovgrad says:

  Kako kaže Drakče u emisiji Moj rođak sa sela. RUSI MOGU DA IM DAJU SAMO K...

   • Pera says:

    Zasto bi ga prljali, pa ako hoce da umoce, ima cistijih fuksi !

 3. Luka says:

  Na isti način ali takođe sa osnovom u realno nastalčoj šteti bi Srbi koji na žalost još nemaju ni odgovarajući spomenik posvećen stradanjima van RH trebali da postave pitanja Jasenovca i ostalih strtatišta iz NDH pa i onih u BiH iz tog vremena . Ako Hrvatska neće i ne može da plati naknadu štete tada ne ostaje ništa drugo nego da neki deo mora i ostrva vrati Italiji a neki i R. Srpskoj.

  • doktrina soka says:

   @Luka Ovo je greska na komentar.

 4. Gardista says:

  A ko ce platiti Srbiji, karcinome od bombardovanja. Koliko zivota dece je do sad ugaseno ili ostalo sirocad!? Samo mala uticajna grupa pokusava nešto da uradi dok se vlast cese za onu stvar. Pod hitno smeniti ministra zdravlja i postaviti coveka od korena i znanja.

  • Pera says:

   STo kazes karconomi, to je samo vidljivi nacin totalnog nestajanja srpskog naroda od strane cionistickih fasistickih demona i njihovog nato-topovskog mesa ili psi rata !

 5. Pera says:

  Ko ce da plati ? Pa jedini adekvatan nacin je da nestanu svi cionisti, ne kazem svi jevreji, cak i sveti car David je prokleo sataniste cioniste ! Citajte 58, 68, 108 psalm itd. Ko su cionisti ? Ocigledno potomci avirona i datana ili na zivotinjskom engleskom dejtona, vodje livaca zlatnog teleta ! Kao sto vecinu tih pobi otvaranjem zemlje pod njihovim nogama, tako i sada unisti preostale !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u