СТИГАО ЕКСПРЕСАН ОДГОВОР ПОЉСКОЈ ИЗ РУСИЈЕ!

STIGAO EKSPRESAN ODGOVOR POLJSKOJ IZ RUSIJE!

26 januara 2020

Varšava treba da plati Moskvi odštetu za oslobađanje od Hitlera, koje je Rusiju koštalo 600.000 života, izjavio je ruski senator Aleksej Puškov.

„Kakve kompenzacije i za kakvu štetu? Ako neko nešto i treba da plati, onda je to Poljska, jer ju je naša zemlja oslobodila od Hitlera, plativši 600.000 života“, napisao je Puškov na Tviteru.​Reagujući na izjavu poljskog političara Jaroslava Kačinjskog da Moskva treba da plati Varšavi ratnu odštetu, Puškov je podsetio na obnavljanje poljske ekonomije koju su tokom Drugog svetskog rata razorili Nemci i naglasio da će Varšava biti večno dužna Moskvi.

Zahtevi Varšave

Nakon Postdamske konferencije Poljska je dobijala reparacije iz udela Sovjetskog Saveza, koji je dolazio iz istočne zone Nemačke. Ipak, prema sporazumu Moskve i Varšave, one su prestale posle 1954. godine.

U oktobru 2018. godine predsednik Poljske Andžej Duda je izjavio da je pitanje nadoknade štete od Nemačke i dalje otvoreno. Parlamentarna grupa za reparacije na čelu s Arkadijušem Mularčikom procenila je da je tokom Drugog svetskog rata Poljskoj naneta šteta od više od trilion dolara. Berlin je odgovorio da je već isplatio veliku sumu novca i da ništa više neće platiti.

Poljske vlasti su iznele zahteve i Rusiji, pošto je, prema njihovom mišljenju, Poljska odustala od isplata iz Istočne Nemačke pod pritiskom Sovjetskog Saveza. Ruski političari su poručili da Varšava neće dobiti nikakvu reparaciju od Moskve, pošto nema prava na to.

KOMENTARI11 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Pokatoliceni AKREPI prolupali nacisto.

 2. petrovgrad says:

  Kako kaže Drakče u emisiji Moj rođak sa sela. RUSI MOGU DA IM DAJU SAMO K...

  • doktrina soka says:

   Hahahahaha!

   • Pera says:

    Zasto bi ga prljali, pa ako hoce da umoce, ima cistijih fuksi !

 3. Luka says:

  Na isti način ali takođe sa osnovom u realno nastalčoj šteti bi Srbi koji na žalost još nemaju ni odgovarajući spomenik posvećen stradanjima van RH trebali da postave pitanja Jasenovca i ostalih strtatišta iz NDH pa i onih u BiH iz tog vremena . Ako Hrvatska neće i ne može da plati naknadu štete tada ne ostaje ništa drugo nego da neki deo mora i ostrva vrati Italiji a neki i R. Srpskoj.

 4. doktrina soka says:

  Hahahahaha!

  • doktrina soka says:

   @Luka Ovo je greska na komentar.

 5. Gardista says:

  A ko ce platiti Srbiji, karcinome od bombardovanja. Koliko zivota dece je do sad ugaseno ili ostalo sirocad!? Samo mala uticajna grupa pokusava nešto da uradi dok se vlast cese za onu stvar. Pod hitno smeniti ministra zdravlja i postaviti coveka od korena i znanja.

  • Pera says:

   STo kazes karconomi, to je samo vidljivi nacin totalnog nestajanja srpskog naroda od strane cionistickih fasistickih demona i njihovog nato-topovskog mesa ili psi rata !

 6. Pera says:

  Ko ce da plati ? Pa jedini adekvatan nacin je da nestanu svi cionisti, ne kazem svi jevreji, cak i sveti car David je prokleo sataniste cioniste ! Citajte 58, 68, 108 psalm itd. Ko su cionisti ? Ocigledno potomci avirona i datana ili na zivotinjskom engleskom dejtona, vodje livaca zlatnog teleta ! Kao sto vecinu tih pobi otvaranjem zemlje pod njihovim nogama, tako i sada unisti preostale !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *