СТИГАО МЕДВЕДЕВ! Одмах отишао у Батајницу на војну вежбу! (УЖИВО)

СТИГАО МЕДВЕДЕВ! Одмах отишао у Батајницу на војну вежбу! (УЖИВО)

19 октобра 2019

Ruskog premijera Medvedeva dočekao srpski predsednik Aleksandar Vučić na Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda „Sloboda 2019“.

Važnog gosta iz Rusije pozdravila je Garda vojske Srbije i crveni tepih, posle čega su odsvirane himne Srbije i Rusije.PRIKAZ SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE

Prikaz sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske, naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po kon ceptu „1.500+“ i doniranim sredstvima iz Rusije „Sloboda 2019“, počeo je danas u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom, koji je postavljen do bine, odakle će pratiti vežbu, a pored crvenog tepiha postavljena je i Garda Vojske Srbije.

Posle intoniranja himne Srbije, počeo je prikaz na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“.

Na „Slobodi 2019“ biće prikazana je sposobnost Vojske Srbije da odgovori rizicima, izazovima i pretnjama i zaštiti bezbednost Srbije.

Prikaz je sadržao dve celine – dinamički deo i defile jedinica.

U dinamičkom delu prikaza predstavljene su sposobnosti dela jedinice specijalne brigade i kopnene vojske naoružane i opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom po projektu „1500 +“ i doniranim sredstvima iz RF, kao i spobosnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Na prikazu je angažovano više od 2.400 pripadnika MUP i VJ, preko 100 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i preko 25 vazduhoplova.

 

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u