СТИГАО ОДГОВОР АМЕРИКЕ И ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ: Балистичке ракете испаљене према СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ

STIGAO ODGOVOR AMERIKE I JUŽNE KOREJE: Balističke rakete ispaljene prema SEVERNOJ KOREJI

5 jula 2017

Vojske Južne Koreje i SAD ispalile nekoliko balističkih raketa prema Severnoj Koreji kao znak upozorenja Pjongjangu koji je juče lansirao balističku raketu.

Vežbe i simulaciju napada nadgledao je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, navela je južnokorejska agencija Jonhap. „Mun je tokom vežbe rekao da je ozbiljna provokacija iz Severne Koreje navela vlasti da dodatno reaguju i pokažu sposbonost raketne odbrane“, naveo je Jonhap.

Istovremeno, južnokorejski ministar odbrane Han Min-Ku upozorio je da postoji velika mogućnost da Severna Koreja izvede šestu nuklearnu probu, nakon što je prvi put uspešno testirarala interkontinentalnu balističku raketu.

„Krajnji cilj Severne Koreje je da svoju nuklearnu snagu pretvori u oružje, tako da vidim veliku šansu da se to dogodi“, rekao je Han na parlamentarnom brifingu odgovarajući na pitanje poslanika da li veruje da bi Pjongjang mogao da izvede uskoro nuklearnu probu.

On je dodao da je poznato da je Severna Koreja uvek spremna da sprovede nuklearni test, ali da do sada nisu zabeleženi nikakvi neobični znaci, preneo je Rojters.

Vojna vežba održana je dan nakon što je Severna Koreja ispalila novu balističku raketu koja je pala u Japansko more.

Američke vlasti potvrdile su kasno sinoć da je Severna Koreja sprovela prvo testiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM).

Zbog te nove raktene probe, Savet bezbednost UN će danas posle podne održati hitan sastanak na zahtev SAD, koje su poručile da su spremne da se brane od eventualnog napada Severne Koreje.

B92

KOMENTARI2 komentara

  1. Baraba says:

    Nezna se koji je veci blefer Tramp ili Kim

  2. Ovchara says:

    Severna Koreja upravo razvija nuklearni i raketni program jer joj kauboji i koreanske izdajice prete svojim raketama. Zasto ne bi imali nuklearne rakete ako ih imaju neprijateljske drzave koje su svima poznate kao najnecivilizovaniji rusitelji svetskog mira i prava,na celu sa SAD ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *